Musorujsag
Élő Eredmények

Räikkönen a 11. helyről: Akár utolsó is lehettem volna…

Räikkönen a 11. helyről: Akár utolsó is lehettem volna…

Motorsport
Miután tizenegyedikként ért célba, tehát ismét kívül maradt a pontzónán, Kimi Räikkönen kijelentette, akár utolsó is lehetett volna Austinban, ezzel az eredménnyel ugyanis jóformán ugyanott van, mintha a sor végén zárt volna.

Pontszerző helyezések tekintetében nagyon erősen kezdte az évet, a Magyar Nagydíj óta viszont egyszer sem került be a legjobb 10 közé az Alfa Romeo tapasztalt versenyzője. Nem volt ez másként Austinban sem, ahol bár voltak percek, amikor a pontzónában volt, végül csak tizenegyedik lett, tehát újra bajnoki egységek nélkül távozott.

Előző hétvégéit nézve az austini ennek ellenére egyáltalán nem tűnt csalódást keltőnek, hiszen autója versenyképesebbnek látszott, mint az utóbbi hetekben. Persze a korábbi világbajnokot ez nem igazán vigasztalta, ő ugyanis legalább a top10-be be akart férni.

„Ha megnézzük az előző versenyeket, akkor jó ideje tényleg most voltam a legerősebb, de amikor tizenegyedik leszel, semmit sem kapsz, szóval akár utolsó is lehettem volna” – bosszankodott a 2007-es bajnok. „Nincs különösebb eltérés a tizenegyedik és az utolsó hely között ebben a tekintetben, szóval ez kicsit most csalódást keltő” – tette hozzá.

Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)

„Persze vannak pozitívumok, de eredmény szempontjából ez a helyzet. Az első kör nagyon jó volt, de nem volt meg a sebességem ahhoz, hogy jobb helyzetben maradjak. Kevint (Magnussen) sikerült leelőznöm, de összességében úgy éreztem, nem vagyunk elég gyorsak. Jobban kell használnunk a gumikat, mint a többieknek. Így értelemszerűen hamarabb elkoptatjuk őket, és ennek megfizetjük az árát. De általában véve hiányzik a sebesség” – magyarázta.

„Persze legalább harcban voltunk most, de összességében ez a tizenegyedik helyezés ez kiábrándító” – hangsúlyozta a Jégember, kinek csapattársa, a mindössze tizenhatodikként célba érkező Antonio Giovinazzi sem volt elégedett az austini futammal.

Az olasz szerint nem volt megfelelő a tapadás, az autó pedig nehezen vezető volt. „Eltérő taktikán voltunk Kimivel, hogy megpróbáljunk valami jobb eredményt elérni. A közepeseken eléggé nehéz volt az első szakasz, és a keményekkel sem volt jobb a helyzet. A lágyakkal jobbak voltunk, de őszintén, így sem tudtunk elég gyorsak lenni. Küzdünk a versenytempóval. Kipróbáltunk valamit, de ez kevés volt. Majd Brazíliában igyekszünk valami jobbal kísérletezni” – nyilatkozta.

Antonio Giovinazzi (Fotó: XPB)
Borítókép: Kimi Räikkönen (Fotó: Alfa Romeo)

További tartalmak