Érdemei okán, saját tempójában jutna el az F1-ig a Williams versenyzőnője

A női versenyzők számára kiírt W Series első bajnoka, a Williams támogatását is élvező Jamie Chadwick célja továbbra is az, hogy 1976 óta első hölgyként ott lehessen az F1-es rajtrácson, ide azonban saját tempójában, érdemeinek köszönhetően akar eljutni.

Jamie Chadwick (Fotó: XPB)
Mivel sok ideje van még a fejlődésre (mindössze 21 éves), több vegyes mezőnyben, férfiak között is megállta már a helyét, és meggyőző teljesítménnyel elhódította a W Series bajnoki címét, sokak Chadwickben látják azt a női versenyzőt, aki Lella Lombardi 1976-os szereplése óta elsőként felállhat egy F1-es futam rajtrácsára.

A fiatal versenyzőt a Williams is támogatja törekvéseiben: idén fejlesztőversenyzőként dolgozott a brit alakulatnál, miközben több versenyhétvégére is kilátogathatott fontos információkat gyűjtve ezzel az istálló működéséről, és magáról az F1-ről.

Jamie Chadwick (Fotó: Jamie Chadwick/Twitter)

Jamie Chadwick (Fotó: Jamie Chadwick/Twitter)Tapasztalatait ő maga is szeretné a mezőnyben felhasználni, ide azonban saját tempójában, saját érdemei okán akar eljutni – nem vágyik arra, hogy valaki pusztán marketingcélok miatt felgyorsítsa szerepvállalását. Biztosra veszi, hogy ez az út kifizetődőbb is lehet, ha egyszer eléri célját. „Az F1 még messzinek tűnik” – nyilatkozta szerényen.

„Most viszont már tudom, mit kell tanulnom a következő években. Nem fogom elsietni a dolgot. A közösségi médiában rengetegen kérdezik, válthatom-e én Robertet (Kubica) a Williamsnél, ez a lehetőség azonban egyáltalán nem reális. Időre van szükségem a fejlődéshez. Ha eljutok az F1-ig, akkor a lehető legjobb formámban, a lehető legjobb versenyzőként akarok eljutni oda. Ahelyett, hogy elsietnénk a dolgot, és két-három évvel korábban kerülnék be” – magyarázta.

Végül kiemelte, a honfitárs, Lewis Hamilton sikerei is inspirálják őt. „Nagyon-nagyon tisztelem őt” – mondta a Mercedes klasszisáról. „Már hatszoros világbajnok, egy elképesztő bajnok! Ha csak egy apró részét is elérhetném annak, amit ő elért… már azt is célként kell magam elé tűznöm, hogy ez sikerülhessen” – hangsúlyozta a brit, aki jövőre a W Seriesben igyekszik majd megvédeni címét.

Jamie Chadwick (Fotó: XPB)