Renault: Szerencsések vagyunk, hogy itt van nekünk Ricciardo

A csapatvezető, Cyril Abiteboul nem győzte dicsérni az Austinban mindkét McLaren-versenyzőt legyőző Daniel Ricciardót, aki első szezonjában pont azt hozza, amit a Renault várt tőle, a pályán és azon kívül is.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)
A verseny előtt maga Ricciardo sem tartotta valószínűnek, hogy legyőzheti a középmezőnyt uraló McLaren-pilótákat, végül azonban ő futott be a legjobb helyen a középmezőny képviselői közül, miután már a rajtnál a „narancssárgák” elé került, és végig maga mögött is tudta tartani őket, fontos pontokat szerezve ezzel csapatának.

Nem meglepő, hogy főnöke egy ilyen futam után agyondicsérte az ausztrált, akinek egyébként nemcsak legutóbbi teljesítményével elégedett, hanem komplett 2019-es évével, hiszen bár az autóval voltak gondjaik, ő végig úgy szerepelt, ahogyan azt elvárták tőle.„Rengeteg munkát vállal magára és saját magát is folyamatosan elemzi” – nyilatkozta Abiteboul az AutoHebdónak. „Minden csapattag érzi, hogy felelősségteljesen végzi a munkáját, hogy egyre jobban beépül a csapatba, egyre jobban kiveszi a részét az autóval kapcsolatos munkálatokbaól, de az istállóval kapcsolatos feladatok elvégzéséből is” – tette hozzá.

„Ahhoz, hogy az ember végre tudja hajtani a jobb taktikai húzásokat, remekül kell kommunikálnia a mérnökökkel. Továbbá vannak időszakok, amikor gyorsan kell manőverezni, hogy ne maradj sokáig az előtted lévő autó által generált piszkos levegőben” – magyarázta, utalva arra, hogy a Red Bulltól érkező többszörös futamgyőztes mindkét kritériumnak tökéletesen megfelel (azt, hogy az előzéseknél nem vesztegeti az idejét, szerencsére a szurkolók is láthatják hétről hétre).

„Mexikóban is eredményes volt és remekül bánt az autóval. Elképesztő versenyző. Tisztességes, ugyanakkor temperamentumos. Amikor szükség van rá, akkor nagyon agresszív is tud lenni, szóval egy összetett versenyző. Az olyan napok után, mint amilyen az austini volt számára jövünk rá, mennyire szerencsések vagyunk, hogy ő a csapatnál van” – zárta gondolatát.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)