Több új támogatója is lesz a McLarennek

A Petrobras azonnali távozásával komoly partnert veszít a McLaren, az ügyvezető, Zak Brown azonban nem aggódik, hiszen 2020-ban új szponzorok érkeznek majd az alakulathoz. Hogy mely cégek, az egyelőre kérdés, egyet viszont már biztosan kihúzhatunk a listáról!

Lando Norris (Fotó: XPB)
A héten hivatalossá vált, hogy a Petrobras megszakítja eredetileg ötévesre tervezett együttműködését a McLarennel, miután a brazil elnök ellenezte annak folytatását, az államnak pedig komoly befolyása van a cégen belül. Mivel a vállalat komolyabban együttműködött a csapattal, távozása feltehetően érezhető lesz – akár anyagi oldalról is.

A csapat ügyvezetője azonban nem aggódik, elmondása szerint ugyanis 2020-ban újabb partnerekkel gazdagodnak. „Igen, lesznek új támogatók” – jelentette ki büszkén az amerikai szakember, aki az elmúlt években számos céged édesgetett már az alakulathoz.

Zak Brown (Fotó: XPB)„Nagyon jó eredményeket értünk el idén és az a csodás partnereknek is köszönhető. Jövőre hasonlóak jó eredményeink lehetnek, hacsak nem még jobbak. Az autónkon egyre kevesebb a hely, és egyre több nagy, fontos világcég neve kerül föl. Remek, új partnereink is lesznek a következő évben, a jelenlegiek pedig velünk maradnak” – magyarázta.

Hogy kik lesznek az új partnerek, azt természetesen még homály fedi, egy céget viszont biztosan kizárhatunk. Ez pedig a Haastól évközben távozó korábbi – akkori ügyvezetője révén meglehetősen balhés – főszponzor, a Rich Energy.

Az energiaitalosok ugyanis közösségi oldalaikon utalgattak rá, hogy történhet valami a McLarennel, Brown viszont ezt egyértelműen cáfolta. „Erről szó sem lehet! Az a fickó csak szereti felhívni magára a figyelmet. Én nem tárgyaltam velük, és nem is fogok tárgyalni velük. Biztos, hogy ezzel is csak hírverést akar generálni maguknak” – mondta.

Lando Norris (Fotó: XPB)