×

Wolff nem esne kétségbe, ha Hamilton a Ferrari felé venné az irányt

Nem érné felkészületlenül a Mercedest, ha Lewis Hamilton úgy döntene, szerencsét próbál a Ferrarival a pályafutása végén.

Lewis Hamilton, Toto Wolff, Andrew Shovlin és James Vowles a szingaúri verseny után (Fotó: Mercedes/Twitter)
Luca di Montezemolo az Amerikai Nagydíjon történt bajnokavatás kapcsán egy olasz rádióadásban kijelentette, Lewis Hamilton annyira jó versenyző, hogy már a Ferrarit is győzelemre vezette volna – ha idén nem is, 2018-ban biztosan. A britet időről időre össze is boronálják a vörös csapattal, Monzában pedig évek óta nem telik el versenyhétvége anélkül, hogy Hamilton ne emlegetné, mennyi olasz szurkoló kérleli őt, hogy váltson vörös overallra.

Az 1997-es világbajnok, Jacques Villeneuve nehezen is tudja elképzelni, hogy e lehetőség hidegen hagyná a hatszoros világbajnokot.  „Lewis minden rekordot célba vett, és jó esélye van rá, hogy el is érje őket. A Ferrari lenne mindennek a megkoronázása. Erős a gyanúm, hogy gondolkodik is rajta” – vélekedett a kanadai.

Azt a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff is elismeri, hogy a Ferrari különleges vonzerővel bír az F1-ben, ezért senki sem veheti biztosra a versenyzőjéről, hogy ha lehetősége nyílna rá, nemet mondana a Scuderia ajánlatára. „Természetes, hogy egy versenyző a Ferrariról álmodozik, amely a Forma–1 legnagyobb márkája. A vörös szín olyan a Forma–1-ben, mint a nap” – jelentette ki Wolff a Sky Italiának. Ugyanakkor egyértelművé tette, nehezen tudja elképzelni Hamiltonról, hogy átpártoljon az ellenoldalra. „Nincs rájuk szüksége, ő csak nyerni akar. Olyan csapatnál és olyan emberekkel kell dolgoznia, akikkel szívesen van. És a szíve egyértelműen a Mercedesé.”

Hamilton szerződése 2020 végéig szól a Mercedesszel. Már jelezte, 2021-ben is szeretne a királykategóriában maradni, mert vonzza annak lehetősége, hogy az új szabályok mellett is sikert érjen el. Korábban pedig azt is nyilatkozta, hogy hű maradna a Mercedeshez, nem érez késztetést az elhagyásukra.

Lewis Hamilton és Sebastian Vettel - Moy / XPB ImagesWolff mindezek ellenére elismerte, az esély megvan rá, hogy hogy Hamilton 2021-ben megadja magát a Ferrari-álomnak, és ha így is alakulna, a Mercedes akkor sem esik majd kétségbe. „Reméljük, hogy a Forma–1 két legversenyképesebb versenyzőjével fogunk rendelkezni. És manapság Lewis élvezi nálunk az elsőbbséget. De ha ő körülnéz a piacon, akkor nekünk is vetnünk kell rá egy pillantást. És vannak még páran, akiket kedvelek.”

A pletykák szerint a Mercedes már többek között Max Verstappennel és Sebastian Vettellel is flörtölgetett, és Nico Rosberg 2016-os váratlan visszavonulása után Fernando Alonsót is összeboronálták velük. Wolff most  tisztázta, a három versenyző egyikével sem folytattak tárgyalást. „Ők mind élversenyzők. Számunkra azonban a kapcsolat a fontos, és mindent a meglévő kapcsolatunkba fektetünk. Amikor rosszul mennek a dolgok, elsőként azzal a személlyel beszélgetek el, akivel szerintem probléma van. Ilyenkor nincs mód másokkal beszélni. Pillanatnyilag a miénk a legjobb csapat. Lewis és Valtteri nagyszerű párost alkot, és nem hinném, hogy ennél jobb csapatunk lehetne. A kapcsolatunk csodálatos. Szóval nem, nem vettük fel a kapcsolatot Sebbel, Fernandóval és Maxszal.”