Musorujsag
Élő Eredmények

Verstappen kikérte magának: Ez az én harmadik pole-om!

Verstappen kikérte magának: Ez az én harmadik pole-om!

F1
Max Verstappant nem érdekli, az FIA által rá kirótt büntetés, ő továbbra is a mexikói időmérő edzés győztesének tekinti magát.

„Pályafutása második pole pozíciójának megszerzésével az első rajtkockában: Max Verstappen” – konferálta fel Tom Clarkson újságíró a Brazil Nagydíj időmérő edzésének hivatalos sajtótájékoztatóját. Miközben ezt mondta, az asztal mögött a középső széken ülő Max Verstappen nagyban az arcát törölgette, ám így is figyelt annyira, hogy a törölközője mögül jobb kézzel kimutasson, s jelezze, az bizony nem kettő, hanem három!

A jobbján helyet foglaló Sebastian Vettel kérdőn nézett rá. „Azt mondta, hogy kettő, de nekem három van” – magyarázta a ferrarisnak a holland. „Három van. Én a harmadik pole-omként tekintek erre.”

Vettel ekkor kapcsolt, hogy a Red Bull-os a sárga zászlós jelzésre fittyet hányva három rajthelyes büntetést tette semmissé ezzel Verstappen, amit a mexikói edzéselsősége után kapott. „Igen. És ott volt a magyarországi. Szóval ez a harmadik. Ő kettőt mondott, de ez a harmadik” – tette aztán egyértelművé a mosolygó Lewis Hamiltonnak is, csak hogy mindenki tisztán lásson a teremben…

Két ellenfele jót mosolygott, Clarkson pedig azzal zárta le a témát, hogy majd a sajtótájékoztató után folytathatják a diskurzust egymás között.

Sebastian Vettel, Max Verstappen és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Verstappen a gyakorlatban háromszor nyert időmérő edzést, ám csak kétszer szerzett első rajtkockát. A harmadikat a statisztikusok éppúgy nem fogják neki visszaadni, ahogyan Michael Schumachernek sem adták a 2012-es monacói 69. elsőségét. Azért így is marad valami hátra a mostani sikeréből. Ő lett az első versenyző Ayrton Senna óta, aki Honda-motorral tudott pole-t szerezni Interlagosban. A brazilok legendájának ez utoljára 1991-ben sikerült.

De ha mégis figyelembe vesszük azt a mexikói szombati sikert, azt is elmondhatjuk, hogy Verstappen jóvoltából a Red Bullnak a mostani a legeredményesebb szezonja a hibridkorszakban. 2014 óta egyszer sem fordult elő a csapattal, hogy egy éven belül háromszor intették le versenyzőjüket elsőként szombaton. Ez javuló tendencia, amit akármennyi pole-lal is számolunk, nem lehet elvenni az év végére ismét nagyon ütőképessé vált energiaitalosoktól.

További tartalmak