Musorujsag
Élő Eredmények

A Racing Point is bejelentkezett Kubicáért

A Racing Point is bejelentkezett Kubicáért

GMM
Bár a rajtrácson nem lesz ott a következő szezonban, ha akar, a királykategóriában mindenképpen kaphat munkát a Williamstől távozó Robert Kubica, akit a Haas mellett a Racing Point is örömmel szerződtetne tesztversenyzőnek.

Az már hetekkel ezelőtt biztossá vált, hogy Kubica elhagyja jelenlegi csapatát, majd szép lassan az is körvonalazódott, ami már bejelentésekor sejthető volt, visszatérése után egy évvel ismét kiszorul a mezőnyből. Ami jövőjét illeti, ő elsősorban versenyezni szeretne (erre állítólag a DTM-ben lesz lehetősége), a középcsapatok pedig örülnének, ha szimulátoros versenyzőként csatlakozna hozzájuk…

A Haas már korábban jelezte, tárgyal a lengyellel és szerződést is adna neki, tapasztalatai ugyanis hasznosak lehetnek az istálló számára. Ők pénteki szabadedzéseket is adnának a lengyelnek, hogy élesben is tesztelhesse autójukat, s összevethesse tapasztalatit a szimulátorban szerzettekkel.

Robert Kubica (Fotó: XPB)

A sajtóban fölmerült, hogy az amerikaiak mellett a Racing Point, sőt még a McLaren is tapogatózott Kubicánál, aki tapasztalatai mellett komoly támogatói hátteret is vihet az adott alakulathoz. A narancsosok nem, a rózsaszínek viszont nemrég a nyilvánosság előtt is elismerték, valóban érdeklődnek a lengyel iránt.

„Nagyszerű volna, ha Robert itt lehetne a csapatunkban” – jelentette ki a Racing Point csapatfőnöke, Otmar Szafnauer. „Tiszteljük őt, szóval nagyszerű volna, ha segíthetné a csapatunkat és együtt dolgozhatnánk vele” – tette hozzá.

Kubica egyébként a korábbi hírek szerint a Racing Pointot birtokló Lawrence Stroll-lal is jó kapcsolatot ápol, és fiával is jól együtt tudott működni, amikor a kanadai a Williamsnél versenyzett, ő pedig még csak tesztpilóta volt az alakulatnál (ennek hatására egy időben még az is fölmerült, hogy Kubica a Racing Pointnál térhet majd vissza versenyzőként).

Otmar Szafnauer (Fotó: XPB)
Borítókép: Robert Kubica (Fotó: XPB)

További tartalmak