„Megérdemelte” – Verstappen és Leclerc együtt örült Gasly sikerének

Max Verstappen és Charles Leclerc is őszintén örült a sikerének, Lewis Hamilton pedig kalapot emelt előtte. Brazília Pierre Gasly számára is elégtétel volt.

Pierre Gasly (Fotó: XPB)
Azok után, hogy Esteban Ocon egy éve szó szerint elütötte a győzelem lehetőségéről, Max Verstappen kárpótlásként tekintett az idei brazíliai futamgyőzelmére. Nem ő volt azonban az egyetlen, akinek a sors valamit törlesztett a korábbiakért. Pierre Gasly a megdöbbentő második helyen zárta a futamot a Toro Rossóval, és ezzel olyan eredményt ért el, amilyet a szezon előtt még a Red Bull versenyzőjeként jósolhattunk volna neki.

Az idénye másként alakult. Hiába ült át győztes csapatba és győzelemre, de legalábbis dobogókra képes autóba, Gasly a Red Bullnál is csak a középmezőny tagja maradt. Ez volt az oka annak is, hogy az istálló vezetősége a nyári szünetben visszaküldték a Toro Rossóhoz, a helyére pedig a nyomást eddig jobban bíró Alexander Albont ültették.

Gasly kétségkívül magára talált régi-új csapatánál, az autót jobban a magáénak érezte, és vissza is tért a 2018-ban mutatott meggyőző formájához, ami az előléptetést hozta meg számára akkor. A bejárt út rögös volt, de a mostani első dobogós helyezése sok mindenért kárpótolta. És az előzményeik ismeretében nemcsak ő tudott neki őszintén örülni, hanem a riválisok is.

Régi harcostársa és barátja, Charles Leclerc a csalódást keltő saját futama után sem felejtett el külön gratulálni a franciának. „Bármi is történt, megtörtént. Nem kommentálnám a balesetet, de nagyon boldog vagyok miattad, barátom” – szólította meg a Twitteren Gaslyt, akinek a leintés után elsők között gratulált. „Megérdemelted mindezt. Az első dobogós helyezés mindig különleges. Mindketten erről a pillanatról álmodtunk, amikor egymás ellen gokartoztunk. Te vagy a legjobb, élvezd ki ezt a napot!”

Charles Leclerc és Pierre Gasly (Fotó: XPB)Korábbi Red Bull-os csapattársa, Max Verstappen ugyancsak jó viszonyt ápol Gaslyval. Ez látszott akkor is, amikor az autójából kiszállva odament hozzá, és széles mosollyal átölelte. „Hogy hogyan értékelem Pierre dobogóját? Hihetetlen!” – mondta a futamot megnyerő holland a sajtótájékoztatón. „Természetesen önmagában is nagyszerű versenye volt, ha jól tudom, a középmezőny legjobbja volt, nemde? Ez már magában is egy jó eredmény. Kimaradt a balhéból, és profitált mások hibáiból. Nagyszerű odafönt látni Pierre-t. És ez már a második dobogós helye a Toro Rossónak idén, szóval elégedettek lehetnek.”

„Nagyon örülök Pierre dobogójának. Mindig is tudtam, hogy gyors versenyző. Az idei év eleje talán nem alakult úgy számára, ahogyan kellett volna, de mint látják, Pierre nagyon erős, és a Toro Rossónál újra összeszedte magát, hiszen már az előző futamokon is jó eredményeket szállított. Szerintem ez csak még nagyobb motivációt jelent számára.”

Max Verstappen és Pierre Gasly (Fotó: XPB)Gasly még Lewis Hamilton elismerését is kivívta, akivel az utolsó körökben csatáztak. Bár a brit az utolsó métereken próbálta megelőzni őt a második helyért, a francia nem adta a pozícióját. „Fantasztikus munkát végzett. Jól helyezte az autóját minden pályaszakaszon, nagyon sportszerű volt, nem követett el egy hibát sem. Le a kalappal előtte! Fantasztikus volt!” – dicsérte a Toro Rossó-st.

Christian Horner sem ment el szó nélkül korábbi versenyzője eredménye mellett. „Teljes mértékben összeszedte magát. Ebben a környezetben kisebb a nyomás rajta, talán az autóját is könnyebb vezetni. És briliánsan vezet. Ez nagyon jót tett az önbizalmának, ahogy a Toro Rossónak is. A konstruktőri bajnokság szempontjából rendkívül fontos volt ez számukra. És jó volt a dobogón látni őt” – örült a Red Bull csapatfőnöke.