Musorujsag
Élő Eredmények

Nem tud haragudni az őt kiütő Hamiltonra Albon

Nem tud haragudni az őt kiütő Hamiltonra Albon

Sky Sports, Motorsport-Magazin
Nem tud haragudni az őt élete első F1-es dobogójától megfosztó Lewis Hamiltonra Alexander Albon. Főnöke szerint lesz még módja pezsgőt bontani.

Két versenyző is pályafutása első F1-es dobogóját ünnepelte a Brazil Nagydíjon, mindketten Red Bull-nevelések, de egyikük sem a Red Bull versenyzője, és egyiküket sem Alexander Albonnak hívják. Pedig nem múlt sokon, hogy Pierre Gasly és Carlos Sainz helyett csak Albon nagy sikeréről szóljon az interlagosi futam. Egész pontosan csak Lewis Hamiltonon múlt. Az első biztonsági autós újraindítás után a thaiföldi rámenős manőverrel utasította maga mögé Sebastian Vettelt az első kanyarban, majd a második újraindításnál a második pozícióban haladva védekezett Hamilton ellen, amikor a brit büntetést érő módon kiütötte őt. Ezzel be kellett érnie a 15. hellyel.

Így lett Albon meseszerű délutánjából Gasly és Sainz meseszerű délutánja. Az újonc óriási esélytől esett el. Legelső F1-es évében máris top 3-as eredményt jegyezhetett volna, mindezt ráadásul az azt követő első versenyén, hogy szerződést kapott a Red Bulltól 2020-ra.

Albon mindezek ellenére nyugodtan beszélt a történtekről, és kiemelte, nem neheztel Hamiltonra. „Nagy kár volt érte, mert úgy vélem, mindenképpen megelőzött volna az egyes kanyarban. Frissebb gumikon volt, és nagyon gyorsnak tűnt. Természetesen frusztrált vagyok, de nem dühös. Egyszerűen bosszúságot érzek. Akartam ezt a dobogót, és meg is érdemeltem, mert megdolgoztam érte. Természetesen nem szándékosan csinálta, egyszerűen az ilyesmi benne van, és ma egyszerűen nem történhetett meg” – mentette föl némiképp Hamiltont.

Főnöke, Christian Horner szerint Hamilton bizonytalan előzési kísérletbe kezdett, és megérdemelte a büntetését. „Alex a versenyíven volt, Lewis pedig egy tétova próbálkozással állt elő a belső íven. Koccantak, és Alexnek utána meg kellett várnia, míg elmegy az egész sor. Lewistól ez egy tétova próbálkozás volt” – vélekedett.

Alexander Albon (Fotó: XPB) Alexander Albon (Fotó: XPB)

Albon így is bizonyította, rászolgált a Red Bull bizalmára, s nem véletlenül kapta meg a másik ülést Max Verstappen mellett. Horner biztosra veszi, neki is lesz még módja befejezni a most be nem fejezett munkát. „Nagyon sajnálom Alexet.  Remekül versenyzett. Azt mondtam neki, még eljön az ő ideje. Ma nem kapott trófeát, de büszke lehet a versenyére. Volt pár fantasztikus előzése a nagyon tapasztalt világbajnokok ellen. A Sebastian (Vettel) elleni nagyszerű volt. Jól versenyzett kerék a kerék ellen. Ki lehet jelenteni, hogy nem lehetett őt megfélemlíteni. Ezt jó látni. El fog még jönni az ő ideje!”

Albon nem érzi úgy, hogy a jó eredmény csak a körülmények szerencsés együttállásával lehetett volna meg, ezért az ismétlésre is lát esélyt. „Én ezt igyekszem pozitívan szemlélni. Nem voltam nagyon szerencsés. Valóban szerencsénk volt a biztonsági autóval, de a Ferrarival való csatát élveztem, az előzés nagyon jó érzés volt. És emiatt úgy éreztem, megérdemelt volt a pozícióm. Most nem sikerülhetett, de majd a következő versenyen” – bizakodott a tehetség.

Borítókép: Alexander Albon és Lewis Hamilton balesete (Fotó: F1)

További tartalmak