Pérez: Nem érdemeltem meg a pontokat

Több középmezőnybeli riválishoz hasonlóan Sergio Pérez is sokat profitált a Brazil Nagydíj utolsó harmadában történt ütközésekből, ám versenytempója alapján nem tartja megérdemeltnek pontszerzését. Persze azért örült neki!

Sergio Pérez (Fotó: XPB)
Pérez sokáig a pontzónától távol autózott Interlagosban, Valtteri Bottas motorhibája, a Ferrari kettősének ütközése, és Alexander Albon hátraesése után azonban a két pontot érő kilencedik helyen találta magát. Bár örült, hogy folytathatta sorozatát (a nyári szünet óta csak Szingapúrban nem szerzett pontot, de ott be sem fejezte a futamot), eredményét nem tartotta megérdemeltnek.

„Nem számítottam erre az eredményre” – nyilatkozta a futam után. „Kaotikus futam volt, erősnek kellett lenni a pályán. Nem voltunk elég jók. Hiányzott a tempó az egyenesben, ezért sokan leelőztek bennünket” – tette hozzá bosszúsan.

Sergio Pérez (Fotó: XPB)„Miközben minket lehagytak, mi nehezen tudtunk előzni, szóval csalódást keltő verseny volt. Szereztünk végül két pontot, amit szerintem nem igazán érdemeltünk meg, mert a tempónk nem volt túl jól a hétvége során. Persze azért örülök ezeknek a pontoknak” – magyarázta a tapasztalt versenyző.

Bár bekerültek a pontzónába, a Racing Point számára nemcsak a rossz tempó miatt volt keserű a brazil futam, hanem a Toro Rosso eredménye miatt is. Riválisuk Pierre Gasly dobogós helyezése révén fontos pontokat szerzett, és nemcsak átvette a hatodik helyet a gyártók bajnokságában, hanem stabil előnyre is tett szert az év utolsó futama előtt.

„Nagyon nehéz futam volt ez számunkra, annak ellenére, hogy sikerült szeretnünk néhány pontot az utolsó körökben” – értékelt a csapatvezető, Otmar Szafnauer. „Nagyon nehéz feladatunk lesz Abu-Dzabiban, ha vissza akarjuk szerezni a hatodik helyet a konstruktőrök bajnokságában, de mindent bele fogunk adni, és harcolni fogunk ezért a pozícióért” – tette egyértelművé a rutinos sportvezető, kinek csapata tizenhat ponttal marad el a Toro Rossótól.

Otmar Szafnauer (Fotó: XPB)