A Racing Point is figyeli Mick Schumachert

A Racing Point csapatvezetője, Otmar Szafnauer elismerte, az istálló figyelemmel követi Mick Schumacher pályafutásának alakulását, de a Williams tartalékversenyzője, Nicholas Latifi is rajta van a radarjukon.

Mick Schumacher (Fotó: F3)
Bár nincs kiadó versenyzői ülés a Racing Pointnál, és nem tűnik valószínűnek, hogy a helyzet mostanában változik, Sergio Pérez ugyanis hároméves szerződést kötött a csapattal, Lance Stroll pedig a fő részvényes, Lawrence Stroll fia, az alakulat más pilótákat is figyelemmel követ. Főként olyan fiatalokat, akik a jövőben bekerülhetnek az F1 mezőnyébe.

„Elég sok versenyzőt követünk” – ismerte el a csapatvezető, Otmar Szafnauer a Speedweeknek nyilatkozva. „Figyeljük, hogyan küzdenek egymás ellen, és hogyan győzik le egymást a kisebb kategóriákban” – tette hozzá, majd néhány nevet is megemlített.

Otmar Szafnauer (Fotó: XPB)„A csapat még egy elemző programot is írt, amibe mindig bevisszük az aktuális eredményeket. Persze nem mondom, hogy ez lehetővé teszi a pilóták tökéletes megítélését, de egyfajta alapnak jó. A Forma–1-ben szerintem mindenki figyeli, hogyan teljesít Mick Schumacher. És vannak még nagyon jó srácok. Ott van például Nicholas Latifi, aki szintén fenn van a radarunkon” – ismerte el a szakember.

Latifiről egyébként első kézből is vannak információik, tavaly ugyanis a Racing Point elődjénél, a Force Indiánál teljesített szolgálatot, és öt pénteki szabadedzésen is részt vett. Jelenlegi a Williams tartalékversenyzője, és a legtöbb forrás szerint fő esélyese a csapat még üresen álló versenyzői ülésének (kanadai sajtóhírek szerint már meg is egyezett az istállóval, a bejelentés pedig nem sokkal a szezonzáró után érezik majd).

Ami a hétszeres világbajnok, Michael Schumacher fiát illeti, ő jelenleg – túl azon, hogy Latifihoz hasonlóan az F2-ben versenyez – a Ferrari pilótaakadémiáján edződik, Bahreinben pedig a futam utáni teszten ki is próbálhatta a vörösök gépét. Ugyanitt az Alfa Romeóval is körözött, egyelőre tehát ő az olaszok érdekeltségi körébe tartozik.

Mick Schumacher (Fotó: Ferrari)

Mick Schumacher (Fotó: Ferrari)