Verstappen választása: ha nincs kék, inkább az ezüst!

Nyolcszoros világbajnok lenne, akár a népszerűtlenség árán is, a vörös helyett inkább az ezüstszínre voksolna, és még egy Helmut Markóval közös szaunázás sem riasztaná vissza. A Sport Bild hol mókás, hol provokatív módon állította választás elé Max Verstappent!

Max Verstappen (Fotó: XPB
Szeretik és gyűlölik is nyers, őszinte stílusa miatt, hol világraszóló sikerekhez, hol nagy balhékhoz vezetnek a manőverei – Max Verstappen esetében sok szempontból nincs középút. Ezúttal a német Sport Bild című lap is próbált végletes lenni, és választásra kényszerítette a Red Bull nyolcszoros futamgyőztes versenyzőjét. Az alábbi interjú sült ki belőle.

A legfiatalabb világbajnoknak lenni, vagy nyolcszoros rekordbajnoknak?

Verstappen: Nyolc bajnoki cím! Ez egyszerű, mindig ezt választanám. A legfiatalabbnak lenni szép, de mindig olyan jó akarsz lenni, amennyire csak lehetséges. Nem állítom, hogy nyolcszor leszek világbajnok, de ha választhatnék, a nyolc bajnoki címet választanám.

Melyik szalagcím jelenik meg előbb: „Verstappen világbajnok” vagy „Leclerc világbajnok”?

Verstappen: Nem hinném, hogy csak Charles-ról és rólam lenne itt szó, van még pár jó versenyző. Lando Norris nagyon tehetséges, igazán jó. Talán George Russell is itt lesz, de a Williamsnél nehéz megítélni a teljesítményét. Végső soron többen is lesznek ebből a generációból, akik a bajnokságért fognak küzdeni, mivel az idősebbek vissza fognak vonulni.

Visszavonná vagy újra csalással vádolná meg a Ferrarit?

Verstappen: Inkább nem kommentálnám már ezt. Előre tekintek, az utolsó versenyre, majd a pályán lerendezzük a többit. De jó, hogy az FIA utánajárt a témának, és most már világos, mi megengedett és mi nem.

Charles Leclerc és Max Verstappen (Fotó: XPB)Inkább szeressék másodikként, vagy ne kedveljék elsőként?

Verstappen: Na igen, csak mert valaki világbajnok lesz, az embereknek még nem kell megváltoztatniuk a véleményüket róla hirtelen. Mindenkinek megvan a maga véleménye, de én magammal foglalkozom, azzal, amit a pályán nyújtok. A többi nekem mindegy.

Inkább dominálna az F1-ben, vagy legyen több ellenfele?

Verstappen: Összességében mindig jobb, ha több versenyző küzd a bajnoki címért. Ettől a sportágat is jobban fogják kedvelni. De ez nem rajtam múlik.

Belgiumban született hollandként melyik pályát választaná, Spát vagy Zandvoortot?

Verstappen: Ha csak a pálya a kérdés, Spát. A gyors kanyarjai miatt, és mert föl-le megy a pálya. Zandvoortot is kedvelem, de ha csak az érzésen múlik, a gyors kanyarjai miatt Spát.

Max Verstappen Zandvoortban (Fotó: Red Bull)

Max Verstappen Zandvoortban (Fotó: Red Bull)Ha nem lehetne versenyző, újságíró vagy szerelő lenne?

Verstappen: Szerelő. Az autókkal nőttem föl. És nehézséget okozna rosszakat írni másokról, valamint vitatkozni velük. A versenyzők mindig a legjobbjukat nyújtják, de így is le kellene húzni őket. Szerelőként viszont csak azzal kéne foglalkoznom, ami a fontos: az autót összerakni, és élvezni a dolgot a többi csapattaggal. Nekem ez tetszik. És amúgy sem szívesen írogatok.

Inkább ül egy irodában Toto Wolff-fal, vagy egy szaunában Helmut Markóval?

Verstappen: Helmuttal már jártam egy fürdőrészlegen, szóval tudom, milyen ez, és nem lenne probléma. Helmuttal mindig mókás beszélgetni, sokat beszélünk a versenyzésről, de privát dolgokról is. Valószínűleg még a szerződéshosszabbításról is lehetne vele beszélni a szaunában.

Inkább a Le Mans-i 24 órás az apjával, Josszal, vagy a Bajnokok Tornája Mick Schumacherrel?

Verstappen: A huszonnégy órás Le Mans-ban. Ennek nagyobb értéke van, nagyobb kihívást is jelent. És egy napon szeretnék az apámmal versenyezni, az klassz lenne.Inkább kerékpározás vagy fekvőtámasz?

Verstappen: Kerékpározás! Ott többet látsz, és a természetben vagy. Túl sok erősítést nem tudok csinálni, máskülönben túl nehéz leszek.

Szabadság inkább strandon vagy hegyekben?

Verstappen: Nem kedvelem a strandot, szóval inkább a hegyek. Ott is lehet igazán meleg, és a strandokon főleg az nem szeretem, hogy mindened csupa homok lesz, az ujjaidtól a cipődig. Ez nem az én világom.

Német nő, vagy német sör?

Verstappen: Nem lehetne mindkettő? Kedvelem a nőket és a sört is… Német a barátnőm. A tökéletes megoldás az lenne, ha vele sörözhetnék.

Dilara Sanlik, Max Verstappen kedvese (Fotó: XPB)Egy beszélgetés Donald Truppal vagy Greta Thunberggel?

Verstappen: Itt is mindkettőt választanám. Mindig fontosnak tartottam, hogy meghallgassunk másokat. Nem szükséges egyet is érteni azzal, amit mondanak, de mindenki véleményt formálhat magának. Viszont gyanítom, hogy Trumppal nehéz lenne időpontot találni…

Ki kell festenie a nappaliját, és csak két színt használhat: vörös vagy ezüst?

Verstappen: A kedvenc színem a kék! De ha nem lehet, akkor inkább az ezüstöt. De ennek semmi köze a Mercedeshez vagy a Ferrarihoz, az ezüst egyszerűen jobban mutat a falon, mint a piros. Tudom, hogy találgatnak erről, de ezek egyáltalán nem befolyásolnak. Tudom, hogy mim van, és azt is, hogy mit kell tennem. Gyorsan kell vezetnem, amennyire csak tudok. Ez okoz élvezetet. És hogy mit kapok kívülről, az engem semennyire nem zavar.