Musorujsag
Élő Eredmények

Bottas bejelentette: válik a nejétől

Bottas bejelentette: válik a nejétől

Valtteri Bottas/Twitter
Miközben Sebastian Vettel első fiúgyermekük születésének örül, Valtteri Bottas bejelentette, véget ér a házassága.

Úgy tűnik, a szezon utolsó F1-es hétvégéjén a privátabb témák kerültek előtérbe az F1-es versenyzők esetében. Tétje már kevés van az abu-dzabi versenynek, így eleve nagyobb figyelem is irányul a versenyzésen kívüli ügyekre.

Sebastian Vettelnek az FIA külön engedélyt adott arra, hogy távol maradjon a hivatalos csütörtöki sajtótájékoztatótól, melyen bizonyára mindenki a Charles Leclerc-rel történt brazíliai ütközésről és az ezt követő csapatmegbeszélésekről faggatná. Ennek oka a harmadik gyerekük szerdai születése, ami miatt a négyszeres világbajnok csak csütörtök este érkezik meg az arab államba.

Valtteri Bottas eközben egy ennél szomorúbb hangvételű közleménnyel jelentkezett be csütörtökön: közösségi oldalán tudatta, hogy válik. „Sajnálattal kell közölnöm, hogy a házasságunk Emiliával véget ér. Az útjaink elválnak a karrierem kihívásai és az ezzel járó élethelyzetünk miatt, ezért úgy gondoljuk, mindkettőnk számára az a legjobb a jövő szempontjából, ha szétválunk és barátok maradunk” – fogalmazott a finn.

Bottas három éve nősült meg, felesége szintén sportoló, Emilia Pikarainen, aki korábban az úszásban képviselte Finnországot a különböző nemzetközi versenyeken.

Valtteri Bottas és felesége, Emilia (Fotó: XPB)

„Örökké hálás leszek neki az áldozatokért, amiket értem hozott, a sok éven át nyújtott támogatásáért, és mindenért, amin együtt keresztülmentünk. Bízom benne, hogy e téma kapcsán mindenki tiszteletben fogja tartani mindkettőnk magánéletét. Ez az összes, amit mondani kívánok a válásunkról” – tette egyértelművé a Mercedes versenyzője, előre jelezve, nem kér magánjellegű kérdésekből Abu-Dzabiban.

Nem ő az egyetlen mostanság, aki F1-es karrierjére hivatkozva szakít a párjával. Charles Leclerc korábbi kedvese, Giada Gianni szeptember végén írta a közösségi oldalán, hogy szétmentek a Ferrari versenyzőjével, mivel a monacói kizárólag az F1-es előmenetelével és fejlődésével kíván foglalkozni.

Bottas pályafutása eddigi legeredményesebb szezonján van túl 2019-ben. A bajnok második helyen zárja az évet, mely során négy futamgyőzelmet (Ausztrália, Azerbajdzsán, Japán és Egyesült Államok) és öt pole pozíciót (Kína, Azerbajdzsán, Spanyolország, Nagy-Britannia, Egyesült Államok) szerzett. Az Abu-dzabi Nagydíjnak mindazonáltal a mezőny végéről lesz kénytelen nekivágni motorcseréje miatt.

Borítókép: Valtteri Bottas és felesége, Emilia (Fotó: XPB)

További tartalmak