Kvjat: Ez volt életem egyik legjobb szezonja

Az egyéves kihagyás után visszatérő Danyiil Kvjat úgy érzi, az idei volt pályafutása egyik legjobb szezonja. Az orosz csapatával is elégedett, a szezon második felének eredményeit látva pedig abban bízik, a lendületet 2020-ra is át tudják menteni.

Danyiil Kvjat (Fotó: XPB)
A bikások kötelékéből 2017-ben kikerülő Kvjat idén ismét lehetőséget kapott a Red Bulltól, miután a főnökség úgy vélte, mentálisan is sikerült fejlődnie az egyéves távollét alatt. Az orosz rászolgált a bizalomra, az év első felében ugyanis szinte folyamatosan szállította a pontokat, Németországban pedig dobogóra is állhatott egy kaotikus futam végén.

A második félév ugyan halványabb volt és a szerencse sem állt mindig Kvjat mellett, a Toro Rosso versenyzője úgy érzi, 2019 önmagában az egyik legjobb szezonja volt eddigi pályafutása során. „Én most nagyon elégedett vagyok” – kezdte értékelését.

Danyiil Kvjat (Fotó: XPB)„Őszintén mondom, az ideit életem legjobb F1-es szezonjai mellé sorolom. Nagyon boldog vagyok. Néhány verseny a tervnek megfelelően alakult, míg mások nem, de a középmezőny már csak ilyen. Nagyon szoros a csata, és pár apró hibáért nagyon komoly árat fizethetünk. Például legutóbb Brazíliában elveszítettem egy nagyon jó lehetőséget, amivel aztán Pierre (Gasly) szerencsére élni tudott. És hozta az eredményt a csapatnak” – magyarázta.

„De a sport már csak ilyen – ez is benne van a pakliban. Azt hiszem, idén összességében sokkal jobb versenyző voltam, mint az utóbbi években. A szezon a csapat számára is nagyon jó volt. Én azt mondanám, hogy az eddigi legjobb számunkra, mióta az alakulat létezik” – folytatta.

„Nagyon jó, hogy olyan eredményekért harcolhatunk a bajnokságban is, amilyeneket az előző években nem érhettünk el. Remek a légkör a csapatnál, és nagyon jó, hogy ennek most a részese lehetek. A csapat nagyon jól teljesített. Év eleje óta következetesen ott vagyunk a pontszerzők között. Jól kihasználtuk a lehetőségeinket, és néha a stratégia is nagyon kellett ahhoz, hogy olyan pontokat szerezzünk, amiket egyébként lehet nem szereztünk volna meg. Most az év végén erős helyzetben vagyunk, szóval ez minden bizonnyal jó lendületet ad jövőre” – zárta gondolatát.

Danyiil Kvjat (Fotó: XPB)