Musorujsag
Élő Eredmények

A Ferrari örül, hogy Hamilton elérhető lesz 2021-re

A Ferrari örül, hogy Hamilton elérhető lesz 2021-re

Autosport, Motorsport Week
Miközben Toto Wolff ködösít a saját és versenyzője jövőjéről, ferraris kollégája jelezte, nem bánja, hogy Lewis Hamilton is megszerezhető lesz a következő év végén lejáró szerződése miatt.

Idén talán nem volt nagy mozgolódás a versenyzőpiacon, 2020 kimondottan izgalmasan alakulhat ilyen szempontból. Számos élversenyző szerződése lejár a következő idény végén, így van rá esély, hogy lesz pár helycsere. Sebastian Vettelnek a Ferrarival, Lewis Hamiltonnak a Mercedesszel ér véget az aktuális megállapodása, és egyelőre kérdéses, mihez kezdenek a folytatásban. Vettel kapcsán sokszor emlegetik a visszavonulás lehetőségét, míg Hamiltont gyakran hozzák hírbe a Ferrarival.

A Scuderia csapatfőnökét, Mattia Binottót Abu-Dzabiban meg is kérdezték, mit szól ahhoz, hogy a hatszoros világbajnok megszerezhető lehet a jövő évben. Válaszával olajat öntött a tűzre a találgatni szeretők körében. „Annak tudata, hogy 2021-re elérhető lesz, boldoggá tesz minket. De őszintén, még korai bármilyen döntést hozni. Mi elégedettek vagyunk a jelenlegi versenyzőpárosunkkal, de biztosra veszem, hogy jövőre az év ezen szakában már tárgyalni fogunk és keressük a lehetőséget, hogy mit is tegyünk” – fogalmazott a svájci-olasz.

Hamilton Austinban azt mondta, mindenképpen az F1-ben a helye a 2021-es szabályváltozások utáni időszakban, és készen áll a fiatal generációval való küzdelemre. Brazíliában pedig azt is kifejtette, hogy a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff terveitől is függ, mihez fog kezdeni. Az osztrákot korábban hírbe hozták egy F1-es vezetői pozícióval (Chase Carey hátterébe vonulásával az ügyvezető igazgatói szerepkör egyik esélyese lehetne), és versenyzője hangsúlyozta, ha elhagyná a csapatot, nem biztos, hogy ő maradni akarna.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Wolff hízelgőnek találja mindezt, ám sem a saját, sem Hamilton jövőjéről nem nyilatkozott. „Lewis és én összenőttünk az elmúlt hét év során. Egy időben, 2013-ban érkeztünk a Mercedeshez, és kölcsönös bizalom épült ki közöttünk. Kedves tőle, hogy ezt mondta. Én is szeretném tudni, hogy mik az ő tervei, hogy marad-e a jövőben. És már beszélünk is a jövőről. Fontos ez mindkettőnk számára, ahogy sokak számára fontos, akik a csapatnál meghatározó szerepet játszanak. Hogy lehetek-e ennél világosabb? Nem, számomra fontos, hogy Abu-Dzabiban lezárjuk ezt a szezont. Aztán több döntést is meg kell hozni, amikkel a télen fogunk foglalkozni” – mondta kissé rejtélyesen a legutóbbi versenyt egyéb ügyei miatt kihagyó Wolff.

A Mercedesnek valóban lesz miről határoznia. Mindenekelőtt arról kell egyezségre jutniuk az anyacég igazgatóságával, hogy folytatják-e az F1-ben 2020 után. Ha ez megvan, Wolff és Hamilton jövőjét is tisztázniuk kell.

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak