Musorujsag
Élő Eredmények

Titkolja, mi baja, de versenyezni fog Russell

Titkolja, mi baja, de versenyezni fog Russell

Motorsport Week, Motorsport
Noha fölmerült, talán nem fogja tudni teljesíteni a hétvégét, George Russell állítja, elég fitt ahhoz, hogy végigcsinálja az Abu-dzabi Nagydíjat.

Nem érezte jól magát George Russell az abu-dzabi hétvége kezdetén. Annyira nem, hogy a Williams a hírek szerint még tartalékversenyzőt is keresett magának. Esteban Ocon nem fért bele az autójukba, így a Renault-nak a McLarennek is hasonló szerepkörben rendelkezésére álló Szergej Szirotkint kérték fel, hogy ugorjon be, ha a szükség úgy hozza.

Nem hozta úgy. Russell az első, aztán a második szabadedzést is teljesítette, a fizikai állapotát felügyelő Hintsa-intézet engedélyt adott neki erre, és a nap végén egyértelművé tette, esze ágában sincs kihagyni a szezonzárót. Pontos egészségi problémájáról viszont nem árult el részleteket, így nem derült ki, hogy betegség vagy valamilyen sérülés áll-e a háttérben.

„Nem fogom ezt kifejteni. Egyszerűen valami más. Ha az ideje eljön, ki fogom fejteni, de nem most” – nyilatkozta titokzatosan az újonc. „Az két különböző dolog, hogy hogyan érzed magad, amikor a hotelszobádban ülsz, és hogyan, amikor versenyautót vezetsz. Én tegnap este rendben voltam, de nem tudtam, ma hogyan fogom érezni magam. Ha majd elmagyarázom, megértik, de mint említettem, ennek még nem jött el az ideje.”

„Most a legfontosabb, hogy vigyázom magamra. Végig úgy volt, hogy az edzés után fogjuk kiértékelni a helyzetet. A csapatnak szüksége van vésztervre, és ez meg is van. Nem vagyok százszázalékos, de elég jól vagyok ahhoz, hogy vezessek. Nem érzem magam nagyszerűen, de a Hintsa Performance emberei mindenre figyelnek, és vagyok olyan jól, hogy vezethessek, ez a legfontosabb.”

George Russell (Fotó: XPB)

Claire Williams, az istálló helyettes csapatfőnöke már a két szabadedzés között igyekezett fékezni a Russell állapotáról folyó találgatásokat. Elismerte, van vésztervük, de már akkor jelezte, ezt aligha kell majd életbe léptetniük. „Év vége van, nem igaz? Szerintem már mindenki fáradtnak érzi magát mostanra. Persze ha egy kicsi kis kétség is fölmerül egy versenyzőnél, megvizsgálod, mik lehetnek a lehetőségeid, de reméljük, hogy George rendben lesz, és ő lesz az autóban egész hétvégén.”

A Williamsek szokás szerint sereghajtók voltak a pénteki szabadedzéseken. Russell a délutáni gyakorláson ugyan fél másodperccel elmaradt Robert Kubicától, estére belelendült, és visszaállította az egész évben megszokott sorrendet: 0,9 másodpercet vert a lengyelre. „A tempó elég lassú volt, még ki kell deríteni, hogy miért. De az autót jó volt vezetni. Úgy fest, amikor az autót jó vezetni, akkor lassú, és amikor nem olyan jó érzés, akkor egész gyors. A második edzéssel elégedett vagyok, de minden köridőről szól, és az nincs meg” – értékelte munkáját Russell.

Borítókép: George Russell (Fotó: XPB)

További tartalmak