Musorujsag
Élő Eredmények

Megerősítették, Alpha Tauri néven folytatja a Toro Rosso

Megerősítették, Alpha Tauri néven folytatja a Toro Rosso

Racefans, FIA
Közzétette 2020-as Forma–1-es nevezési listáját a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA), mely megerősítette a Red Bull B-csapatának jövő évi névváltoztatását.

Már szeptemberben híre ment, hogy a mostani lesz a Toro Rosso utolsó F1-es idénye. Nem a csapat kivonulásáról van szó, csupán arról, hogy a Red Bull marketingcélú megfontolásból megváltoztatja a második számú csapatának nevét. Később Helmut Marko tanácsadó meg is erősítette, hogy ez a szándékuk.

Hivatalos bejelentést a faenzai csapat még nem tett, ám az FIA már árulkodott: közzétették a 2020-as előzetes nevezési listájukat, melyen az istállót már Scuderia Alpha Tauri néven említik.

A Red Bull e váltással a pár éve indított saját divatmárkáját próbálja népszerűbbé tenni. A névváltás feltétele az volt, hogy valamennyi csapat áldását adja rá. Miután a nevezési listán már ez a név olvasható, kitalálható, hogy egy résztvevőnek sem volt ellenvetése.

A Toro Rosso ezen a néven 2006 óta volt tagja az F1-es mezőnynek, nevük a Red Bull olasz fordításának felel meg. A királykategóriában töltött tizennégy évük során egy pole pozíciót szereztek, egy futamgyőzelmet arattak (2008, Monza, Sebastian Vettel). A mostani a 2008-assal holtversenyben a legsikeresebb évük lehet, amennyiben megtartják a konstruktőri bajnokságban jelenleg elfoglalt hatodik helyüket. Idén eddig 83 pontot szereztek, Danyiil Kvjat Hockenheimben egy 3., Pierre Gasly Interlagosban egy 2. pozícióval járult hozzá e terméshez. Ilyen szempontból rekordévvel búcsúztathatják a Toro Rosso nevet.

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak