Musorujsag
Élő Eredmények

Vettel: Csak fel akarják fújni a rivalizálásunkat Leclerc-rel

Vettel: Csak fel akarják fújni a rivalizálásunkat Leclerc-rel

Sky Sports, F1
A Ferrari rutinos versenyzője először beszélt a csapattársával történt interlagosi ütközésről a maranellói megbeszélésük óta.

Miután gyermeke születése miatt nem volt jelen a paddockban a csütörtöki sajtónapon, Sebastian Vettelt nem lehetett faggatni a két héttel ezelőtti Brazil Nagydíj eseményeiről és annak utórezgéseiről. Charles Leclerc már kifejtette álláspontját, és megerősítette, mindketten felelősek voltak a dupla kieséshez vezető ütközésükért, de már mindent tisztáztak, továbbléptek. Azt azért megjegyezte, csapattársa is tisztában van azzal, hogy hiba volt a részéről ráhúzni a kormányt az egyenes szakaszon.

Vettel a baleset konkrét okáról és a felelősség kérdéséről nem beszélt, ám azt ő is tisztázta, mindent elsimítottak Leclerc-rel. „Balszerencse volt, ami történt. Biztosra kell mennünk, hogy többé nem történik meg. Ez a legfontosabb. Számomra a leglényegesebb, hogy jól kijövünk, nincs problémánk egymással. Tudom, hogy a kívülállók próbálják felfújni az egészet, de házon belül nincs mi miatt aggódni” – erősítette meg főnöke, Mattia Binotto szavait, aki szintén azt hangoztatta, hogy Vettel és Leclerc viszonya jobb, mint amilyennek képzelik.

A németet megkérdezték, a történtek után is küzdhetnek-e szabadon egymás ellen. A konkrét választ kikerülve csak azt mondta: „A tanulság az, hogy ha egymással versenyzünk, akkor több területet kell adnunk egymásnak, és biztosra kell mennünk, hogy nem érünk össze. Ez most egy nagyon kis koccanás volt, de ez vezetett a rossz eredményhez.”

„Szerintem ezen kívül nincs mit feltárni. Egyikünk sem volt elégedett a végkimenetellel. nem értünk célba, szóval nem vagyok boldog. De mindketten felnőttek vagyunk, beszéltünk egymással, és beszéltünk Mattiával is. Végigmentünk a történteken, amennyire lehetett, és próbáltunk továbblépni. Nyilvánvaló, hogy szeretnénk elkerülni a hasonló megismétlődését” – ismételte önmagát.

Borítókép: Laurent Mekies és Sebastian Vettel (Fotó: Ferrari)

További tartalmak