Musorujsag
Élő Eredmények

Vettel: Ez az első alkalom, hogy szívesen otthon maradtam volna

Vettel: Ez az első alkalom, hogy szívesen otthon maradtam volna

Sky, RTL
F1-es pályafutása során először bizonytalanodott el Sebastian Vettel, elutazzon-e a soron következő nagydíjra. Tudniillik gyermeke született. De már Abu-Dzabiban van.

Kihagyta a csütörtöki sajtónapot Sebastian Vettel az Abu-dzabi Nagydíjon, miután felesége, Hanna szerdán adott életet harmadik gyermeküknek. Ő az első kisfiú a családban az öt, illetve négy esztendős két lány után. A ferraris mögött mozgalmas napok vannak tehát, és volt is mentsége a késői helyszínre érkezésre.

Mint azt a német tévének elismerte, fia születése miatt kicsit tudathasadásos állapotba is került. „Szívesen maradtam volna otthon! Talán a mostani az első hétvége, amelynél így érzek” – mondta mosolyogva.

Azért az mégis mond valamit, hogy végül a versenyre utazott. De a családjával folyamatos kapcsolatban van. „A legfontosabb, hogy minden jól ment, és nagyon-nagyon boldog vagyok! Hál’ Istennek manapság már nagyon egyszerű kapcsolatban maradni a másikkal.”

Mielőtt bárki azt gondolta volna, hogy a család miatt egyre kevésbé elhivatott, gyorsan tisztázta: „De természetesen szívesen vagyok itt is. Szeretném megfelelően lezárni ezt a szezont. Ezzel egy időben viszont természetesen szívesen lennék most otthon is.”

Sebastian Vettel Piero Ferrari (öltönyben) társaságában (Fotó: XPB)

Egy (megkérdőjelezhető hitelességű…) régi F1-es mondás úgy tartja, egy versenyző minden egyes gyermekkel tizedeket lassul. Vettel háromgyerekes apaként még így is egészen jól tartja magát az élvonalban… Mint mondta, az örömteli esemény őt nem lelassította, hanem egyenesen felvillanyozta.

„Majd a hétvége után meglátjuk, hogy hozott-e valamit” – mondta erről. „Az biztos, hogy rosszat nem tesz. Motivációs lökést mindenképpen jelent. És remélem, hogy ezt a hétvégén ki is fogom tudni használni, mivel már a legutóbbi versenyünk sem volt egyszerű, és ott is hiányzott a teljesítmény. Mindent bele fogunk adni.”

Vettel a pénteki első szabadedzést az ötödik, a másodikat a negyedik legjobb idővel zárta, utóbbi gyakorláson 4 századdal maradt el csapattársától, Charles Leclerc-től.

Borítókép: Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

További tartalmak