Musorujsag
Élő Eredmények

Jön a vizsgálat, a Red Bull szerint kizárás vár Leclerc-re

Jön a vizsgálat, a Red Bull szerint kizárás vár Leclerc-re

FIA
Az Abu-dzabi Nagydíjat ugyan már leintették, a végeredménye még nincs meg. Charles Leclerc-t a kizárás fenyegeti?

Lewis Hamilton és Max Verstappen mögött a harmadik helyen ért célba Charles Leclerc a Ferrarival Abu-Dzabiban, ám hiába verte vissza Valtteri Bottas hajrában indított támadását, még elképzelhető, hogy át kell adnia a trófeáját a finn versenyzőnek. Az FIA már a rajt előtt jelezte, vizsgálat vár a monacóira, miután szabálytalanság gyanúja merült föl az autójában lévő üzemanyag mennyisége kapcsán. Jo Bauer technikai delegált a futam előtt a versenybíróság elé tárta a Ferrari ügyét, mivel beszámolója szerint az ellenőrzésük során „lényeges eltérésre” bukkantak a csapat által jelentett és az autójukba ténylegesen beletöltött üzemanyag mennyisége között.

Az FIA már kiadta hivatalos dokumentumát, amelyből kiderül, magyar idő szerint 16 óra 45 perckor kezdődik a tárgyalás.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a futamot megelőzően azt nyilatkozta, nehezen tartja elképzelhetőnek, hogy egy ilyen kihágásért ne járjon kizárás. „Nos, ha megnézzük, ez egy technikai szabály. Szóval nem látom, hogyan nem lehet ebből kizárás” – fogalmazott. „Az érdekes ebben a ’jelentős’ szó használata. Jelentős különbséget mértek. A technikai szabályzat fekete és fehér. Most az ügy a bíróság elé került, ők fognak dönteni róla. De ilyen esetekben vagy szabályos, vagy nem a dolog.”

Leclerc a harmadik helyével és a Verstappentől elszenvedett vereséggel nem tudta megszerezni a bajnoki harmadik helyezést, így bárhogy is alakul az ügye, annak a bajnokság végeredményére nem lesz hatása. Esetleges kizárása mindazonáltal a pontzónába hozhatja Daniel Ricciardót, aki a 11. helyen ért célba.

Borítókép: Charles Leclerc (Fotó: XPB)

További tartalmak