Musorujsag
Élő Eredmények

Norris: Sz*rul védekeztem

Norris: Sz*rul védekeztem

Autosport
Nem kímélte magát a szezonzáró után a McLaren újonca, Lando Norris, aki az utolsó körben veszítette el a hetedik helyet Sergio Pérezzel szemben. A brit úgy érzi, sz*rul teljesített a kritikus pillanatban, hiszen jobban kellett volna védenie pozícióját.

Sokáig úgy tűnt, Norris lehet a „másodosztály” legjobbja Abu-Dzabiban, vagyis ő fut be elsőként a három nagycsapat hat versenyzője mögött. Pérez azonban elnyújtott első etapja után a friss gumikon egyre közelebb és közelebb került a brithez, majd az utolsó körben le is csapott és elvette tőle a hetedik helyezést – ezzel pedig az üldözők legjobbja „címet” is.

A leintést követően aztán nem is kímélte magát! Elmondta, sokkal jobb munkát kellett volna végeznie, sőt azt is, hogy túlságosan engedékeny volt a mexikói manővere során. „Úgy hangzik, mintha most nagyon rossz lettem volna” – kezdte, majd felelevenítette az előzést.

„Kívülről ment el mellettem a GP2-es boxok után, a 11-es kanyarnál. Védtem a pozícióm, belülre mentem, de ő nagyon határozottan jött, sokkal jobbak voltak az abroncsai, én meg egy kicsit aggódtam, hogy valami hülyeséget csinálok, szóval nem voltam elég jó. Nem változtattam eleget a gondolkodásmódomon” – korholta magát a fiatal pilóta.

Lando Norris (Fotó: XPB)

„Egész verseny alatt higgadt voltam, nyugodtan mentem, hogy óvjam a gumikat, kicsit lassabb is voltam, aztán ebben a pillanatban változtatnom kellett volna, agresszívebbnek kellett volna lennem versenyzőként. De nem tettem. Csak fékeztem, és nem gondoltam arra, hogy körbeautózhat, és hogy kevesebb helyet kell hagynom neki. Most sz*r versenyző voltam, főleg fejben, mert Sergio volt az egyik srác, akit ma le kellett volna győznöm, de nem tettem meg” – folytatta.

„Szóval, emiatt most egy kicsit bosszús vagyok. De a verseny többi része jó volt, de végül minden ehhez az egy adott pillanathoz vezetett, és ebben pedig kudarcot vallottam. Kudarcot vallottam abban, amit tennem kellett volna” – magyarázta.

Norris frusztrációját csak növelte, hogy Pérez az előzéssel nemcsak a futamon, hanem a bajnokságban is elé került – és mivel ez volt az év utolsó versenye, előtte is maradt. „Meglepő volt, hogy öt-hat körig tartani tudtam, mert a Racing Point nagyon gyors volt az egyenesekben. És a gumik is jobbak voltak az az ő autóján. Sok dologgal elégedett vagyok most, de itt volt ez a hiba, amin annyi minden múlt” – fogalmazott.

Lando Norris (Fotó: XPB)
Borítókép: Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak