×

Abu-dzabi Nagydíj: nemzetközi sajtóvisszhang

A nemzetközi sajtó a világbajnok Lewis Hamiltont dicsőíti a Forma-1-es Abu-dzabi Nagydíj és a világbajnokság zárultának másnapján.

Motor Racing - Formula One World Championship - Abu Dhabi Grand Prix - Race Day - Abu Dhabi, UAE Lewis Hamilton (Fotó: XPB)
Nagy-Britannia:

The Guardian: „Hamilton olyan precízen versenyzett a futam elejétől a végéig, ahogy azt egész évben tette. Már az elején előnyre tett szert és megszerezte idénybeli 11. futamgyőzelmét, ezzel beállította a saját rekordját. A dobogó tetején állt a második Max Verstappennel és a harmadik Charles Leclerc-rel - ez a felállás remélhetőleg a jövő évi főszereplőket mutatta.”

The Sun: „A Forma-1 világbajnoka a szezon talán legkönnyebb győzelmét aratta, egész idő alatt senki sem zavarta.”

A verseny rajtja (Fotó: XPB)Spanyolország:

As: „Az összes ünnepség közül, melyen Lewis Hamilton a hatodik világbajnoki címét ünnepelve részt vett, kétségtelenül az Abu-dzabi Nagydíj volt a legnagyobb. És ezt ő maga rendezte.”

Marca: „Bár a 2019-es világbajnokság Lewis Hamilton abu-dzabi győzelmével zárult, a futam igazi hőse Carlos Sainz Jr. volt. A McLaren spanyol pilótája az utolsó 12 körben a 14.-ről a 10. helyre jött fel.”

Carlos Sainz (Fotó: XPB)Olaszország:

Corriere dello Sport: „A Mercedes pilótája újabb sikerrel fejezte be diadalmas szezonját.”

Tuttosport: „A Mercedes versenyzőjének minden oka megvan az elégedettségre, a Yas Marinán is nyert és uralkodóként fejezte be az idényt.”

Ausztria:

Kurier: „A régi-új bajnok, Lewis Hamilton a szezonzárón is megmutatta, hogy ő a világ legkomplettebb pilótája: pole pozíció, leggyorsabb kör (körrekorddal), futamgyőzelem. 413 pontjával új egyéni csúcsot ért el.”

Max Verstappen, Lewis Hamilton és Charles Leclerc (Fotó: XPB)