Gúnyosan vágott vissza Vettel a visszavonulását terjesztőknek

Sebastian Vettelhez is eljutott az abu-dzabiban felröppent pletyka, miszerint az tuolsó versenye lehet a vasárnapi. Nem is hagyta szó nélkül!

Sebastian Vettel (Fotó: XPB)
„Érzek valamit ma Seb viselkedésében. Vágyakozónak tűnik, szinte szomorúnak. Hosszú volt a szezon. Talán csak kimerült. Nem tudom, miért, de másnak érezni. Nem vagyok meggyőződve róla, hogy nem ez lesz az ő utolsó hurrája.” E sorokkal az F1 riportere, Will Buxton borzolta a kedélyeket a közösségi oldalán, közvetlenül a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíj előtt. Nem ő volt az első, aki idén találgatni kezdett Sebastian Vettel esetleges visszavonulásáról, így nem ő lett az egyetlen, aki mellélőtt ezzel...

Vettel egy 5. hellyel zárta a nehéz évét, és nem is repesett a boldogságtól a nap végén, ám a Buxton által „megsejtett” nagy bejelentése elmaradt az azonnali visszavonulásról…

Nem maradt el viszont a csípős válasza! A róla szóló találgatás tudniillik hozzá is eljutott, és ezt egyértelművé is tette, amikor valaki arról kérdezte, milyen terveket szövöget 2021-re, miután a jelenlegi szerződése jövő ilyenkor lejár a Ferrarival.

„Szabadság! Vagyis már jövőre is szabadságon leszek. Nemrég hallottam, hogy befejezem” – felelte ironizálva. „Nem tudom, hogy ki volt az, aki elkezdte ezt terjeszteni, de úgy fest, ő többet tud nálam. Mivel nektek, újságíróknak mindig igazatok van, gyanítom, hogy a következő hetekben kerül sor rá.”

Csak hogy mindenki számára egyértelmű legyen, a négyszeres világbajnok ismét tisztázta: nem áll szándékában visszavonulni. „Ezek a pletykák nem tőlem erednek, ezért nem is tudok róluk mit mondani. Hacsak nem töröm el a két csülkömet, jövőre is rajthoz fogok állni” – mondta mosolyogva.

Sebastian Vettel (Fotó: XPB)Szarkasztikusan még megjegyezte, szeretne kevesebb interjút adni a jövőben, ezért ez lesz az első, amiről tárgyalni fog a feletteseivel – csak ezt fogja követni a tényleges szerződéshosszabbítása…

A folyamatos találgatásoktól viszont ezzel aligha fog szabadulni, hiszen a szerződése ettől még lejár 2020 végével, és döntést kell hoznia a folytatásról. A Ferrari versenyképessége, a Charles Leclerc-rel való viszonyának alakulása és a 2021-es sportági szabályok várhatóan mind befolyással lesznek a választására. A Ferrari meg eközben flörtölgethet Lewis Hamiltonnal, aki a B-tervet jelentheti számára.

Vettelt arról is kérdezték, mit szól hozzá, hogy Mattia Binotto csapatfőnök a hétvégén örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy Hamilton elérhetővé válik 2021-re. „Úgy tudom, ő már most is Ferrari-vezető, nemde?” – utalt arra Vettel, hogy Hamiltonnak van Ferrarija a garázsában. „Szóval semmi sem változott. Ő egy jó felhasználó, több is van neki” – ütötte el viccel a dolgot.