Ocon máris átöltözött – Renault-s szerelésben feszít

Egy nappal az Abu-dzabi Nagydíj után, ahol még a Mercedes tartalékosaként jelent meg, máris „átöltözött” a Renault-hoz igazoló Estban Ocon, aki a holnap kezdődő gumiteszten már pályára is viheti a franciák autóját.

Esteban Ocon (Kép: Esteban Ocon/Twitter)
Ocon menedzsmentje már 2018-ban tárgyalt a franciákkal védencének visszatéréséről (a pilóta korábban tesztelt már az alakulattal, és segítette is azt tartalékosként), Daniel Ricciardo szerződtetése azonban keresztülhúzta számításaikat. Hónapokkal később azonban ismét asztalhoz ültek, és meg is egyeztek a közös folytatás részleteiről.

Azt, hogy 2020-ban már a franciák versenyzője lesz, régóta tudtuk, a Renault pedig nemrég azt is bejelentette, Ocon már az Abu-dzabi Nagydíj után csatlakozik hozzájuk, a gumiteszt első napján pedig el is kezdik a közös munkát.

Esteban Ocon (Fotó: Renault)

Esteban Ocon 2016-ban (Fotó: Renault)Ennek megfelelően hétfőn meg is érkezett az első kép, amin Ocon már a Renault sárga csapatpólóját viseli, egy nappal azt követően, hogy a Mercedes tartalékosanként teljesített szolgálatot Abu-Dzabiban, ahol egyébként a hétvégének volt egy olyan pillanata is, amikor fölmerült, a francia akár autóba is ülhet.

George Russell-lel kapcsolatban ugyanis fölmerült, egészségi okok miatt kihagyhatja a hétvégét, és mivel a Williams motorpartnere a Mercedes, kézenfekvő megoldás lett volna a már F1-es rutinnal bíró Ocon bevetése. Ő azonban túl magas volt az autóhoz, és végül Russell sem hagyta ki a futamot.

Persze sokat már nem kell várni arra, hogy Ocon ismét autóba üljön, holnap ugyanis szolgálatba áll a Renault-nál, ahol mindkét tesztnapot ő teljesíti. Ez egyébként remek alkalom lesz számára, hogy megismerkedjen régi-új csapatának dolgozóival, és a 2019-es autóval, amit ugyan élesben már nem kell vezetnie, a vele szerzett tapasztalatok viszont hasznosak lesznek, amikor megteszi első köreit a 2020-as szezonban, és az új autót össze kell majd vetni az ideivel.

Esteban Ocon a 2016-os Renault-val tesztel (Fotó: XPB)