Musorujsag
Élő Eredmények

Pérez pályafutása egyik legjobb előzésével zárta az évet

Pérez pályafutása egyik legjobb előzésével zárta az évet

F1i
Sergio Pérez úgy érzi, a Lando Norris ellen, az Abu-dzabi Nagydíj utolsó körében bemutatott – a bajnokságban is jobb pozíciót jelentő – előzése volt az egyik legjobb hosszú évek óta tartó Forma–1-es pályafutása során.

Az alaposan elnyújtott, 37 körös első etapot követően Pérez friss abroncsokon ostromolta a középmezőny tagjait, hogy megszerezze a hetedik helyet, vagyis a legjobb elérhető pozíciót a három nagycsapat hat versenyzője mögött. Az, hogy mindezt attól a Norristól kellett elvennie, aki a bajnokságban is épp előtte állt, már csak hab volt a tortán.

Ahogy az előzés mikéntje is! A mexikói hosszas üldözés után, a verseny – és ezzel együtt a 2019-es szezon – utolsó körében a 11-es kanyarban vágódott be ellenfele mellé, és hajtott végre egy látványos előzést a külső íven.

 

A manőver Norrist is meglepte, és a leintést követően Pérez is meghökkent – pályafutása egyik legjobb manőverének nevezve a szóban forgó előzést (mellyel a futamon a hetedik, a bajnokságban pedig a tizedik pozíciót vette el a brit újonctól). „Ez volt a lehető legjobb módja a szezon befejezésének” – kezdte nyilatkozatát a tapasztalt versenyző.

„Az utolsó körben végrehajtott előzés volt az egyik legjobb pályafutásom során. Nagyon különleges volt. A megszerzett hat ponttal bejutottam a legjobb 10 közé a bajnokságban, és nagyon boldog vagyok, hogy meg tudtuk csinálni. Már most várom, hogy elkezdjük a következő szezont” – tette hozzá.

Pedig a futam nem úgy indult, hogy Pérez végül a középmezőny legjobb pozícióját ünnepelheti majd. „A rajt nem volt túl jó, (Pierre) Gasly ugyanis meglökött, és kész szerencse, hogy nem vetett véget a futamomnak. Egy pozíciót veszítettem Kevin (Magnussen) ellen. A DRS-t nem használhattuk egy ideig, de aztán sikerült leelőznöm. Türelmesnek kellett lennünk, tudva, hogy a verseny végén jó tempónk lesz majd. A friss gumikon pedig le is előzhettük a Renault és a McLaren versenyzőit” – összegezte futamát.

Sergio Pérez (Fotó: XPB)
Borítókép: Sergio Pérez (Fotó: XPB)

További tartalmak