Musorujsag
Élő Eredmények

A versenyzők szerint most kiderült, hogy még kell a DRS

A versenyzők szerint most kiderült, hogy még kell a DRS

Motorsport
Az Abu-dzabi Nagydíj rámutatott arra, hogy bár nem tökéletes a rendszer, a Forma–1-nek jelen állapotában továbbra is szüksége van az állítható hátsószárnyra (DRS) – állítják a királykategória versenyzői.

Egy számítógépes szerverhiba miatt a tizennyolcadik körig egy versenyző sem használhatta a DRS-t a múlt vasárnapi szezonzárón (miután a problémát orvosolták, minden a megszokott rendben mehetett tovább egészen a leintésig).

A rendszer bevezetése óta számos szurkoló, szakértő és néhány versenyző is jelezte, nem szimpatizál azzal, hiszen mesterségesen generál izgalmakat, ezért a jövőben fontolóra kéne venni használatát. Most, hogy 18 körig nem volt használható az eszköz, a versenyzők jelezték, ez egyelőre csak arra mutatott rá, hogy az F1-nek szüksége van a DRS-re.

Carlos Sainz (Fotó: XPB)

Daniel Ricciardo például egyértelműen kijelentette, a „verseny így még unalmasabb volt”, amikor arról kérdezték, mi a véleménye a DRS hiányáról. „Néhány pályán egyértelmű, hogy szükség van rá, ez pedig az egyik azon pályák közül” – tette hozzá. „Biztos vagyok benne, hogy sokan állítják, mesterkélt az egész rendszer, de szükségünk van rá, főleg az ilyen gyors autókkal, melyekkel egyébként nincs előzés. Szóval Isten áldja a DRS-t!”

Carlos Sainz – aki a futam utolsó körében a DRS segítségével hajtott végre látványos előzést Nico Hülkenberg ellen – egyetért riválisával. „Ez az egész csak azt mutatja, hogy manapság az F1-ben nem lehet DRS nélkül előzni. Nagy szükség van rá a modernt F1-ben. Remélhetőleg 2021-ben már nem lesz rá szükség, mert mi sem szeretjük, de most kell” – hangsúlyozta.

A mezőny végéről fölzárkózó Valtteri Bottas, kinek előretörése lelassult, amikor nem volt használható a DRS, csatlakozott az ausztrálhoz és a spanyolhoz. „Nagyon szerettem volna fölérni a dobogóra, közelebb kerülni az élmezőnyhöz, szóval ez eléggé bosszantó volt számomra” – mondta. „Aki olyan helyzetben van, mint én, nyilván ezt akarja, gyors, megvan a tempója a felzárkózáshoz, de a többiek is védekeznek. Szóval, a helyzet trükkös. A mostani autókat nézve szerintem a DRS jó dolog, de remélhetőleg 2021-ben már megszabadulhatunk tőle” – tette hozzá.

Valtteri Bottas (Fotó: XPB)
Borítókép: Daniel Ricciardo a sor elején (Fotó: XPB)

További tartalmak