Musorujsag
Élő Eredmények

Fittipaldi komolyabb szerepre vágyik

Fittipaldi komolyabb szerepre vágyik

F1i
Komolyabb szerepre vágyik a Haason belül az istálló tesztversenyzője, Pietro Fittipaldi, aki 2020-ban már szabadedzéseken is részt venne az amerikaiakkal. Jövője alakulása több tényezőtől függ, például Robert Kubica esetleges érkezésétől…

A fiatal brazil 2018 óta teljesít szolgálatot a Haasnál teszt- és fejlesztőversenyzőként. Ez alatt az idő alatt több teszten is részt vett (legutóbb Abu-Dzabiban ült autóba a Pirelli gumitesztjén a szezonzáró utáni szerdán), versenyhétvégén viszont még nem kapott lehetőséget csapatától, noha már szívesen továbblépne, és komolyabb feladatokat is elvégezne.

Arról, hogy teljes állású versenyző legyen, egyelőre szó sem lehet, főnöke, Günther Steiner legalábbis kijelentette, nem szívesen alkalmazna újoncot csapatánál. Péntekenként viszont szívesen autóba ülne, hogy további tapasztalatot gyűjtsön, és ezzel is közelebb kerüljön a debütáláshoz.

„Ha folytatom az együttműködést a Haasszal, akkor nagyobb szerepet szeretnék a csapaton belül” – jelentette ki határozottan. „Már nincs szezonközi teszt, ezért fontos lenne számomra, hogy részt vehessek néhány pénteki edzésen” – tette hozzá a fiatal pilóta, kinek sorsa többek között Robert Kubicán is múlik, a Haas ugyanis szeretné leigazolni a tapasztalt lengyelt.

Pietro Fittipaldi (Fotó: XPB)

Mondani sem kell, amennyiben ő lesz a tesztversenyző, Fittipaldi feltehetően nem több, hanem még kevesebb feladatot kap, már amennyiben marad az alakulatnál. „Várunk, és majd meglátjuk, mi történik” – utalt a Kubica és a csapat közötti tárgyalásokra. „Nem ismerem az összes pletykát, és nem tudom, egészen pontosan mi történik most ott, de szeretnék a csapatnál maradni, és biztosra veszem, hogy a dolog működe is” – folytatta magabiztosan.

Miközben a Haasnál tesztel, Fittipaldi természetesen versenyezni is szeretne egy másik kategóriában. Az idei évet a DTM-ben töltötte, ahol szívesen folytatná szereplését, de egyelőre még nem született döntés a sorsáról. Eközben más lehetőségeket is szemmel tart, hiszen több kategória, és a versenyzés több szakága is érdekli.

„A DTM az egyik opció, de több lehetőséget is megvizsgálunk majd. Az egyik ilyen például a Super Formula” – hozta szóba a Japánban futó versenyszériát, ami az utóbbi időben egyre népszerűbbé válik az F1-be igyekvő fiatalok, és a védenceiket nívós bajnokságokban elhelyezni óhajtó csapatok körében. „Szeretnék újra egy formaautós sorozatban versenyezni, mert a célom továbbra is az, hogy az F1-ben versenyezzek. Ez az álmom, és mindent megteszek azért, hogy megvalósítsam” – mondta.

Pietro Fittipaldi (Fotó: Haas)
Borítókép: Pietro Fittipaldi (Fotó: XPB)

További tartalmak