×

Kubica már a jövő héten a BMW-vel tesztel

A Williamstől távozó Robert Kubica máris új kihívások elé néz, a jövő héten ugyanis pályára viheti a BMW DTM-autóját a túraautós széria spanyolországi újonctesztjén. Ami a folytatást illeti, a lengyel örömmel lenne a széria mezőnyének állandó tagja.

Kubica Robert Kubica (Kép: BMW Motorsport)
Kubica már korábban jelezte, bár kiszorul az F1 mezőnyéből, 2020-ban is szeretne versenyezni valahol, a DMT-et pedig már hónapokkal ezelőtt is izgalmas célpontnak tartotta. Sajtóhírek szerint lehetőségek után puhatolózva kapcsolatba lépett az Audival és a BMW-vel is, előbbi istálló viszont jelezte, megtartja 2019-es felállását.

Nem úgy a 2019-es bajnoki címekről lecsúszó BMW, ahol a vezetőség felül kívánja vizsgálni a versenyzői összeállítást. Ez pedig ajtót nyithat Kubica számára, aki a jövő heti újoncteszten már pályára is viheti a bajorok autóját.

Robert Kubica (Kép: BMW Motorsport)Ez értelemszerűen teljesen új lesz a lengyel számára, igaz, maga a DTM nem számít majd teljesen idegennek, 2013-ban ugyanis tesztelte a Mercedes autóját, eredményei pedig meggyőzőek voltak a gyár szerint. Azt a gépet még V8-as erőforrás hajtotta, a BMW-t viszont, amit Jerezben vezethet, már az újgenerációs turbómotor fogja – a csapat mellett ez is eltérés lesz az első próbához képest.

„Szeretnék köszönetet mondani a BMW Motorsportnak ezért a lehetőségért” – nyilatkozta a teszt kapcsán Kubica, aki 2006 és 2009 között már dolgozott a bajorokkal azok F1-es csapatánál. „Már várom a tesztet, és azt is, hogy megismerjem a turbómotoros DTM-autót. Új kihívásokat keresek, és a DTM minden bizonnyal az lehet számomra. A széria csúcskategóriás és a versenyzők színvonala is magas. Persze először látni kell, hogyan teljesítek majd a teszten” – tette hozzá.

„Örömmel adunk lehetőséget Robertnek” – hangsúlyozta a BMW sportigazgatója, Jens Marquardt. „Ő egy elismert versenyző a nemzetközi porondon is, rendkívül tapasztalt, olyan magas színvonalú szériákban is sok rutint szerzett, mint az F1. Izgatottan várjuk, hogyan teljesít a teszten egy túraautó, a mit BMW M4-es DTM-autónk volánja mögött” – folytatta a szakember.

Robert Kubica (Kép: BMW Motorsport)