Átszervezés várható a McLaren aerodinamikai osztályán

A Motorsport információja szerint átszervezés várható a McLaren aerodinamikai osztályán, miután a részelget vezető Guillaume Cattelani elhagyta az alakulatot. Ő a hírek szerint a Haasnál folytatja pályafutását.

Fotó: XPB
A francia szakember – aki 2014-ben csatlakozott a McLarenhez – jelenleg „kertészeti szabadságát” tölti, vagyis bár elhagyta munkaadóját, egyelőre nem csatlakozhat annak riválisához. Állítólag jelenleg is zajlanak az egyeztetések azzal kapcsolatban, mikor válik „szabadon igazolhatóvá” és állhat munkába hivatalosan is egy másik csapatnál.

Ez az istálló állítólag a Haas lehet, igaz, az amerikaiak egyelőre nem kommentálták Cattelani érkezését (viszont cáfolni sem cáfolták, hogy erre idővel sor kerülhet). Amennyiben a váltás összejön, a francia ismét a Dallaránál dolgozhat majd.

Lando Norris (Fotó: XPB)2004 és 2006 között ugyanis az olaszok alkalmazottja volt, majd csatlakozott a Peugeot sportosztályához. Itt aerodinamikai vezetőként ténykedett, és egyben a megbízhatósági versenyek világában szép sikereket jegyző 908-os LMP1-es autó főtervezője is. Innen került a Lotushoz, ahol 2012 és 2014 között aerodinamikai főmérnök volt, majd jött a McLaren-korszak.

A McLaren szóvivője nem kommentálta a híreket (úgy fogalmazott, az istálló eddig sem kommentált személyi ügyeket), az istálló belügyeit jól ismerő Motorsport viszont tudni véli, a felek közös megegyezéssel váltak el.

Ez a lap szerint arra utal, hogy az alakulat egy új szakemberrel pótolja majd Cattelanit, hogy tovább erősítse aerodinamikai osztályát, és előrelépést érjen el ezen a területen (persze egyelőre arról sem adtak tájékoztatást, valóban érkezik-e új mérnök), mellyel kapcsolatban már többször elmondták, fejlődniük kell, ha jobb eredményeket akarnak.

Lando Norris (Fotó: XPB)