Musorujsag
Élő Eredmények

Díjat neveztek el Anthoine Hubert-ről

Díjat neveztek el Anthoine Hubert-ről

Formula-2
Díjat neveztek el a Forma–2 szervezői a Belgiumban halálos balesetet szenvedő Anthoine Hubert-ről. Az elismerést idéntől az év legeredményesebb újonca kapja majd: először a kínai Csou Kuan-jü vehette át a trófeát!

Az újoncévében futamgyőzelmet is szerző Hubert-nek emléket állító Anthoine Hubert-díjat szerda este adták át először Monte-Carlóban a Forma–2-es bajnokság év végi gáláján. Első alkalommal Csou Kuan-jü kapta meg a trófeát, aki meggyőző debütáló szezonja során ötször állhatott dobogóra, egyszer a pole pozíciót is megszerezte, a bajnokságban pedig hetedik lett.

A díj logójának megalkotásakor külön figyelmet szenteltek annak, hogy az elhunyt versenyzőre emlékeztető embléma jöjjön létre, ezért központi szerepet kapott az a vörös, fehér és kék csillag, ami Hubert sisakján is megjelent.

„Anthoine mindig a Forma–2-es bajnokság családjának a tagja lesz” – jelentette ki a széria ügyvezetője, Bruno Michel. „Tisztelegni akartunk előtte, és gondoskodni akartunk arról, hogy mindig szeretettel emlékezzenek rá. Ezért döntöttünk úgy, hogy egy róla elnevezett díjjal jutalmazzuk majd a legjobb újoncokat az évadok végén. Biztosra veszem, hogy ő is harcban lett volna az év újonca címért egészen a szezon végéig” – tette hozzá.

A trófeát Anthoine testvére, Victhor Hubert adta át az azt elhódító Kuan-jünek. „Komoly megtiszteltetés, hogy átvehettem ezt a díjat az év újonca cím mellé” – kezdte a kínai, aki a Renault pilótaakadémiájáról is jól ismerte egykori riválisát, hiszen hozzá hasonlóan ő maga is a franciák kötelékébe tartozik.

„Remek emlék lesz ez nekem az egész szezonról. Ami a teljesítményemet illeti, nagyon jó év volt az idei, hiszen olyan dolgokat értünk el, melyekre nem is számítottunk. Nem hittük, hogy ilyen gyorsan elérjük őket. Egyértelmű, hogy a szezonnak voltak mélypontjai és csúcspontjai is, de hálás vagyok UNI-Virtuosinak a kemény munkáért, és a Renault-nak is, amiért segítenek jobb versenyzővé válni. Talán Anthoine is büszke lenne rám, és mindent megteszek, hogy a pályafutásom során is olyan eredményeket érjek el, melyek büszkévé tennék őt” – zárta gondolatát a fiatal pilóta.

Csou Kuan-jü (Fotó: Formula-2)
Borítókép: Az Anthoine Hubert-díj (Kép: Formula-2)

További tartalmak