Musorujsag
Élő Eredmények

Barátja hiányolja Vettelnél az igazi győzni akarást

Barátja hiányolja Vettelnél az igazi győzni akarást

Bild, F1i.com
A Ferrari négyszeres világbajnok versenyzőjével jó viszonyban lévő Bernie Ecclestone nincs meggyőződve arról, hogy sokáig tart még Sebastian Vettel pályafutása. Spanyolországban eközben egy meglepő váltásról kezdtek találgatni.

Nem kellett beköszöntenie 2020-nak sem ahhoz, hogy a Ferrarival a következő év végéig szerződésben álló Sebastian Vettel jövőjéről, esetleges visszavonulásáról kezdjenek el találgatni. A németnél többen már idén láttak arra utaló jeleket, hogy hamarosan visszavonul, és még a szezonzáró hétvégén is volt, aki arról kezdett elmélkedni, hogy akár a mostani is lehet az utolsó F1-es szezonja. Vettel mindezek ellenére nagyon is folytatja, és a Ferrari már azt is jelezte, nyitott a 2020 utáni közös munkára is.

A némettel baráti viszonyt ápoló (nem véletlenül tűnt föl a Brazil Nagydíjon Vettelék garázsában) Bernie Ecclestone ugyanakkor maga sincs meggyőződve arról, hogy a négyszeres világbajnok kellően motivált a hosszú távú maradáshoz. „Én az utóbbi időben hiányolom nála, hogy kész legyen mindent megtenni a győzelemért” – jelentette ki a brit a Sport Bild című német lapnak.

Az F1 korábbi vezére szerint ennek oka Charles Leclerc, aki letaglózóan teljesített Vettel szempontjából az első ferraris évében. „A fiatal Leclerc engem Michael Schumacherre emlékeztet. Nála is megvan az a kevéske arrogancia, és ő is úgy gondolja, hogy jobb, mint az autója. Ez a két dolog összeköti Michaelt és Leclerc-t. Ezért válhat belőle igazi nagyság” – vélekedett.

Ecclestone ezek alapján nincs meggyőződve arról, hogy Vettel 2020 után is folytatni fogja az F1-ben. Főleg ha összejön neki a bajnoki cím a Ferrarival. „Én nem tenném erre a pénzem” – mondta.

Sebastian Vettel (Fotó: MTI/EPA) Sebastian Vettel (Fotó: MTI/EPA)

Spanyolországban mindeközben olyan pletyka látott napvilágot, ami Vettel F1-es folytatását feltételezi. A Marca című lap tudni véli, hogy Vettel fölvette a kapcsolatot a McLarennel, amolyan 2021-es opcióként. Ő és a wokingiak csapatfőnöke, Andreas Seidl jól ismerik egymást a BMW-s időkből – a lap erre alapozza a kapcsolat meglétét is.

Megemlítették, hogy Vettelen kívül korábbi csapattársa, a 2020 végén szintén szabaddá váló Daniel Ricciardo is érdeklődést mutat a McLaren iránt, miután még nem vehető biztosra, hogy a Renault folytatja a gyári csapatával az F1-ben.

E pletykákhoz ugyanakkor hozzá kell tenni, hogy a McLaren nagyon is elégedett a jelenlegi versenyzőpárosával, Carlos Sainzcal és Lando Norrisszal, és noha a jövőjük nekik is 2020-ig biztosított csupán, tettek utalást arra, hogy hosszú távra terveznek velük.

(forrás: M4 Sport)
Borítókép: Sebastian Vettel és Bernie Ecclestone (Fotó: XPB)

További tartalmak