Musorujsag
Élő Eredmények

Marko: A Honda hátán feláll a szőr, ha meghallja Alonso nevét

Marko: A Honda hátán feláll a szőr, ha meghallja Alonso nevét

GMM, Auto Bild
A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko állítja, a McLaren versenyzőjeként erőforrásaikat nem egyszer komoly kritikával illető Fernando Alonso olyan rossz emlékeket ébreszt a Honda vezetőiben, hogy nevének említésétől is „feláll a szőr a hátukon”…

Szép reményekkel indult, csúfos bukás lett a vége a McLaren és a Honda újkori együttműködésének, ami három gyenge szezon után véget is ért. A jobb eredmények reményében érkező Alonso ez alatt a három év alatt többször odaszúrt a Hondának, melynek erőforrásai akkoriban nemcsak megbízhatatlanok, hanem a riválisokéhoz képest lassúak is voltak.

A japánok számára a Red Bull-lal való együttműködés hozta el az áttörést: a bikások partnereként idén már futamokat is nyertek erősebb és sokkal megbízhatóbb motorjaikkal, melyek a partnercsapat, a Toro Rosso autóiban is szépen muzsikáltak.

Alonso eközben elhagyta az F1-et, igaz többször elmondta, búcsúja nem biztos, hogy végleges, hiszen ha jó ajánlatot kap, ismét belevág a királykategóriás kalandba. Az Auto Bild információja szerint visszatérésének a Liberty Media is örülne, épp ezért beajánlotta őt a Red Bullhoz, mielőtt a csapat a nyári szünetben lefokozta a vártnál gyengébben teljesítő Pierre Gaslyt.

Csakhogy a bikások, és a Honda hallani sem akart a spanyol alkalmazásáról – állítja Helmut Marko, a csapat tanácsadója, aki a téma kapcsán az F1-et kormányzó Libertyt csípősen „Alonso új menedzsmentjének” nevezte. „Azonnal jeleztük nekik, hogy nincs szükségünk Alonsóra” – jelentette ki az osztrák szakember. „Nem működnek a dolog, mert a motorpartnerünk, a Honda sem akarja ezt az egészet” – tette hozzá.

„Ha csak meghallják az Alonso nevet, feláll a szőr a hátukon” – folytatta, majd egy másik slágertémáról, Max Verstappen jövőjéről is szólt egyértelművé téve, minden azon múlik, bajnokesélyes autót tudnak-e adni a hollandnak. „Olyan gépet kell építenünk jövőre, amivel Max világbajnok lehet. Egyébként elmegy. Most a dolgok a színfalak mögött zajlanak. Ezek döntő hetek lesznek” – hangsúlyozta.

Helmut Marko (Fotó: XPB)
Borítókép: Fernando Alonso (Fotó: XPB)

További tartalmak