Musorujsag
Élő Eredmények

Horner szerint már nem az a kérdés, bajnok lehet-e Verstappen

Horner szerint már nem az a kérdés, bajnok lehet-e Verstappen

Red Bull, GMM
A Red Bull csapatvezetője, Christian Horner biztosra veszi, Max Verstappen már eljutott arra a szintre, hogy a megfelelő autóval Forma–1-es világbajnoki címet szerezzen. Éppen ezért bízik abban, hogy 2020-ban ütőképes versenygépet adnak majd neki…

A 2018-as évad második fele óta stabilan és látványosan teljesítő Max Verstappen idén Forma–1-es pályafutása legeredményesebb szezonját zárta: három futamgyőzelmet szerzett (először Ausztriában nyert, majd Németországban végül pedig Brazíliában) és harmadik lett a bajnoki pontversenyben. Nem meglepő, hogy egyre többen a mezőny legjobbjai közé sorolják.

Vagy éppenséggel őt tartják a legjobb versenyzőnek a rajtrácson. Az utóbbi hónapokban látott fejlődését és érését látva főnöke, Christian Horner is biztosra veszi, a hollanddal kapcsolatban már nem az a kérdés, képes-e felérni a csúcsra.

Chrsitian Horner és Max Verstappen (Fotó: XPB)

A kérdés már csak az, kap-e ehhez megfelelő autót. „Jelenleg nem lehet kérdéses, Max harcban tud-e lenni a világbajnoki győzelemért, ez több mint biztos” – jelentette ki határozottan a tapasztalt szakember. „Nekünk a következő szezonban egy olyan autót kell adnunk alá, amivel meg tudja csinálni ezt” – utalt a végső győzelemre.

„Ha jó autót készítünk neki, szerintem nem vitás, hogy fel tudja venni a harcot Lewisszal (Hamilton), a Mercedesszel és a Ferrarival. Ott van a játékban, fantasztikus a formája, és azt hiszem, jelenleg ő van a legjobb lendületben a Forma–1-esek közül” – hangsúlyozta.

Ami a lehetőségeket illeti, Horner szerint a Red Bull legjobb esélye 2020 lesz a hibridéra 2014-es kezdete óta. „Nem álltunk még ilyen jól a szabályváltozások óta. A Red Bull filozófiája az, hogy minden területen a fiatal tehetségekbe fektet, és ez most kezd látszani, kezdi megteremni a gyümölcsét. Jövőre versenyképesnek kell lennünk. A Mercedes lesz a mérce, tehát az első futamtól kezdve őket kell űznünk. Izgatottak vagyunk, hogy a pozitív 2019-es évre építhetünk” – fogalmazott.

Max Verstappen (Fotó: FIA) Max Verstappen (Fotó: FIA)
Borítókép: Max Verstappen (Fotó: Red Bull)

További tartalmak