×

A Ferrari meghosszabbította Leclerc szerződését

A Ferrari szerződést hosszabbított monacói tehetségével, az istállónál elő szezonját 2019-ben teljesítő Charles Leclerc-rel, aki az új kontraktus értelmében 2024 végéig biztosan a vörösök kötelékében marad.

Charles Leclerc (Fotó: Mission Winnow) Charles Leclerc (Fotó: Mission Winnow)
Miután tavaly több kiugró eredményt szállított a Sauberrel, Leclerc megkapta pályafutása legnagyobb lehetőségét és Kimi Räikkönent váltva a Ferrari versenyzője lett. Itt hamar fölvette a ritmust, hiszen első győzelmét már Bahreinben megszerezhette volna, autója azonban meghibásodott, a sikerre pedig egészen a Belga Nagydíjig várnia kellett.

Azt Monzában újabb győzelem követte, az időmérőkön pedig egészen elképesztő sorozatot produkált az évad második felében: a belga és a mexikói hétvége között hatból öt pole pozíciót szerzett. Összesen egyébként hétszer indult az élről – többször, mint bárki a szezon során.

Charles Leclerc (Fotó: XPB)Eredményei közül a legmeggyőzőbb talán az, hogy a bajnoki tabellán tapasztalt csapattársát Sebastian Vettelt megelőzve negyedikként zárt. Nem meglepő tehát, hogy a Ferrari már most meghosszabbította szerződését, ráadásul hosszabb távra magához láncolta a fiatal versenyzőt. Új kontraktusa 2024 végéig szól.

„Nagyon boldog vagyok, hogy a Ferrarinál maradhatok” – nyilatkozta a fiatal versenyző. „Álomszerű volt a szezonom, hiszen a Ferrarinál versenyezhettem, a Forma–1 legillusztrisabb csapatánál. Már várom, hogy a csapattal való kapcsolatom még intenzívebb legyen a csodálatos 2019 után. Izgatottan várom, mit tartogat a jövő számunkra, most pedig azt, hogy a következő szezonban újra autóba ülhessek majd” – tette hozzá.

Charles Leclerc (Kép: Ferrari)A csapatvezető, Binotto hozzátette: „Az idei évben versenyről versenyre egyre erősebben kezdtük érezni, hogy meg akarjuk hosszabbítani Charles szerződését. A döntés értelmében a következő öt évben velünk marad. Ez is azt mutatja, hogy Charles és a Ferrari határozott jövőképpel bír. 2016 óta tagja a csapatunknak, és roppant büszkék vagyunk azokra az eredményekre, amiket együtt értünk el. Éppen ezért nagyon boldog vagyok, hogy bejelenthetjük, a következő években is velünk lesz. Biztos, hogy együtt sok oldalt teleírunk majd a Ferrari történelemkönyvében.”

Évadzáró műsor december 27-én, pénteken 19:15-től az M4 Sporton.