Musorujsag
Élő Eredmények

Pérez: Fantasztikus csatáink voltak, csak nem látták őket

Pérez: Fantasztikus csatáink voltak, csak nem látták őket

Motorsport
Sergio Pérezt bosszantja, hogy a középmezőnyben zajló, látványos összecsapások több alkalommal is láthatatlanok maradtak a szezon során, mivel a rendezők az élen autózókat mutatták, még akkor is, ha köztük épp nem történt pengeváltás.

Bár a nem túl izgalmas, állandó Mercedes-dominanciát hozó első harmad után felpörögtek a 2019-es szezon eseményei, és több felejthetetlen futamot is láthattunk, az idény egészét nézve a legtöbb összecsapást ezúttal sem az élmezőny, hanem a követőboly szolgáltatta. A nézők azonban nem mindig követhették figyelemmel ezeket a megmozdulásokat…

A közvetítések rendezői ugyanis inkább az élmezőnyre összpontosítottak várva a küzdelmek kibontakozását, vagy éppen a befutó pillanatait mutatva. Saját szempontjukból döntésük érthető, a középmezőny versenyzői viszont nincsenek megelégedve azzal.

Sergio Pérez és Nico Hülkenberg (Fotó: XPB)

A McLaren spanyolja, Carlos Sainz többször szót emelt ez ellen, mondván magát szinte sosem látja viszont a futamok visszanézésekor, most pedig riválisa, Sergio Pérez fejezte ki nemtetszését a középmezőny mellőzésével kapcsolatban. „A középmezőnyben nagyszerű csaták zajlanak, nagyon jók a versenyek, a baj csak az, hogy a TV-ben ezeket nem láthatják” – kezdte a mexikói.

„Szerintem a rendezők nem végezték megfelelően a munkájukat. A középmezőnyben elképesztő versenyek zajlanak” – folytatta, majd kiemelte, érzése szerint a nézők főként csatákat akarnak látni, az már másodlagos számukra, a mezőny mely részében zajlanak ezek.

„A Forma–1 egy fantasztikus sportág. A rajongók örömmel néznék ezeket a csatákat, de nem is tudják, ki nyerte meg őket. Ha szurkoló lennék, én is nagyon szívesen figyelném ezeket az összecsapásokat” – hangsúlyozta a tapasztalt versenyző, aki korábban már elhintette, igyekszik tenni valamit azért, hogy felkeltse a rendezők érdeklődését a középmezőny csatái iránt.

Daniel Ricciardo és Sergio Pérez (Fotó: XPB)
Borítókép: Sergio Pérez (Fotó: XPB)

További tartalmak