Musorujsag
Élő Eredmények

A Red Bull örül az FIA szigorításának

A Red Bull örül az FIA szigorításának

Autosport
A Red Bull csapatvezetője, Christian Horner kijelentette, a bikások rendkívül fontosnak tartják, hogy az FIA a tavalyi év végén több ponton is tisztázta a motorokkal kapcsolatos előírásokat, megelőzve ezzel a velük való trükközést.

Miután az évad második felében a Mercedes és a Red Bull több alkalommal is szót emelt a motorok terén komoly előrelépést tevő Ferrari ellen, sejtetve, hogy a vörösök trükköznek az erőforrásokkal, az FIA technikai direktíváiban tisztázta,  mi szabályos és mi nem az üzemanyag-átfolyás mérése valamint szabályozása kapcsán, majd jelezték, tilos az olaj égéstérbe juttatása teljesítményjavítás céljával.

Novemberben aztán, a Brazil Nagydíjat követően (nagyjából akkor, amikor átvizsgálták a Ferrari üzemanyagrendszerét) jelezték, 2020-tól kezdődően a szabályokon is szigorítanak, és a folytatásban egy helyett két szenzorral mérik majd az üzemanyagátfolyást.

Christian Horner (Fotó: XPB)

A pontosításokkal és a módosítással kapcsolatban a Red Bull csapatvezetője kijelentette, az F1 számára is rendkívül fontos lépésekről van szó, hiszen ezeknek köszönhetően sokkal világosabb, mit szabad és mit nem, és a versenyfeltételek is egyenlőbbek lettek. „Az erőforrások már roppant összetettek az F1-ben, és szerintem az FIA-nak nincs meg az a szaktudása velük kapcsolatban, amire a csapatok időközben már szert tettek” – kezdte nyilatkozatát.

„Szerintem az, amit nemrég tisztáztak egyfajta bezárása a kiskapuknak bizonyos területen, és ezzel arra összpontosítottak, ami majd történni fog, nem arra, ami már a hátunk mögött van. Roppant fontos volt számunkra, hogy mindez teljesen egyértelművé váljon a 2020-as szezon előtt” – folytatta a tapasztalt sportvezető.

Horner egyébként nem titkolta, érzése szerint voltak még szürke foltok a szabálykönyvben, nem meglepő tehát, hogy idővel kinyitották azokat a kiskapukat, melyek most bezárultak. A brit ezért most különösen hálás a szövetség embereinek. „Mi most nagyon örülünk a kapott magyarázatoknak. Szerintem ezek mindenkinek csak a javát fogják szolgálni” – zárta gondolatát.

Alexander Albon (Fotó: XPB)
Borítókép: Sebastian Vettel és Alexander Albon (Fotó: XPB)

További tartalmak