Musorujsag
Élő Eredmények

Ricciardo senkivel sem tárgyalt még

Ricciardo senkivel sem tárgyalt még

GMM
Egyelőre senkivel sem tárgyalt még a 2021-es szezonról a Renault ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo, aki most elsősorban az idei évadra szeretne összpontosítani. Annak persze örül, hogy pletykaszinten továbbra is fölmerül a neve a Ferrarival kapcsolatban…

A 2018-as év egyik legnagyobb meglepetését a Renault és Ricciardo szállította, amikor a nyári szünetben bejelentették, 2019-től együtt dolgoznak majd. Az ausztrál első szezonja aztán a vártnál gyengébbre sikeredett, csapata ugyanis nem tudott komolyabb előrelépéseket tenni, hiába volt tehát neki több kiugróan jó futama is.

Nem meglepő tehát, hogy máris fölmerült, 2021-ben el is hagyhatja a csapatot. A sajtóban legtöbbször a Ferrarit jelölik meg lehetséges célként számára, ahol Charles Leclerc csapattársa lehetne, a monacói ugyanis decemberben hosszabb távra is elkötelezte magát.

Bár 2020 végén több hely is fölszabadul, és nem árt figyelemmel követni a pilótakeringőt, Ricciardo kiemelte, elsősorban a pályán történtekkel szeretne foglalkozni, ő maga pedig még nem tárgyat az új szerződéséről, sem jelenlegi csapatával, sem másokkal. „Nincs szerződésem a 2020 utáni időszakra, de nincs ebben semmi személyes” – kezdte. „Egyszerűen még semmiről sem beszéltünk.”

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

„Nagyon korán van még. Nagyon örülnék, ha erre a szezonra most minden összejönne, minden működne, és akkor itt maradnék. Ez lenne a legegyszerűbb és legboldogabb forgatókönyv. Nagyon remélem, hogy ez lép majd életbe” – hangsúlyozta.

Ami a pletykákat illeti, megtisztelőnek tartja, hogy szóba hozzák a Ferrarival, de elhintette, olasz ősei miatt mindig is benne lesz a pakliban, és a sajtó össze fogja hozni a vörösökkel. „Szerintem ez most már mindig így lesz, az olasz gyökereim miatt mindig szóba fognak hozni. De persze nagyon jó, hogy beszélnek rólam, hogy ott van a nevem a lehetséges opciók között, hogy ott van az én nevem is azok között, melyek megjelennek a hírekben” – mondta.

Noha Lerclerc helye már biztosított, és nemrég a Red Bull is hosszabbított Max Verstappennel, az ausztrál szerint lesznek komoly változások a következő szezon előtt és alaposan megkavarodhatnak a pilótapárosok. „A 2021-re való készülés olyan lesz, mint a székfoglaló játék. Szerintem alaposan felbolydulhat az F1” – fogalmazott.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)
Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak