Musorujsag
Élő Eredmények

Gasly: Olyan volt az évem, mint egy hollywoodi mozifilm

Gasly: Olyan volt az évem, mint egy hollywoodi mozifilm

Autosport
A nyári szünet alatt lefokozott, majd a Toro Rossóval ismét magára találó, még dobogós helyezést is szerző Pierre Gasly úgy érzi, hullámvasútszerű 2019-es szezonja olyan volt, mint hollywoodi mozifilm.

Ígéretes újoncévét követően Gasly azonnal a Red Bull első számú alakulatánál találta magát, ahonnan aztán 12 futamot követően kikerült, teljesítménye ugyanis elmaradt a várttól. Bár menesztették, a bikások el nem engedték a kezét: visszaküldték a Toro Rossóhoz, lehetőséget adva neki arra, hogy újra felépítse önbizalmát és folytassa F1-es pályafutását.

Mentálisan tehát roppant nehéz helyzetbe került, a nyár végén aztán újabb csapás érte: a belgiumi F2-es futamon balesetet szenvedett és életét veszítette közeli barátja, Anthoine Hubert. Gasly azonban nem roppant össze, sőt egyre jobb és jobb eredményeket szállított.

A Toro Rossónál azonnal fölvette a csapatot év eleje óta erősítő Danyiil Kvjat tempóját, majd sokszor túl is szárnyalta az oroszt, a szezon végén pedig, a kaotikus brazil futamon kihasználta a kínálkozó lehetőséget, és megszerezte pályafutása első F1-es dobóját. Való igaz, ennél változatosabb és érzelmesebb forgatókönyvet kitalálni is nehéz lett volna.

Pierre Gasly (Fotó: XPB)

„A 2019-es évem majdnem olyan volt, mint egy hollywoodi mozifilm” – nyilatkozta a fiatal francia. „El sem tudom képzelni, hogy mindez megtörtént. Kezdve azzal, ahogyan ez az egész indult, azzal, ami az első hat hónapban történt. Nem tűnt valósnak, miután visszatértem a Toro Rossóhoz. Mint olyan sok egyéb pillanat során az évben, akkor is átfutott az agyamon, hogy ez nem történhet meg, hogy ez az egész nem lehet igaz” – tette hozzá.

Elmondta, mélypontnak a belgiumi tragédiát tartja, csúcspontnak pedig egyértelműen a brazíliai versenyt. „Igazi hullámvasút volt az év. Mindenféle érzelmet átéltem. Életem egyik legszomorúbb pillanatát Spában, amikor elveszítettük Anthoine-t. Amint visszatértem a Toro Rossóhoz, máris nehéz hétvégém volt” – emlékezett vissza.

„Aztán ott van Brazília, ami valószínűleg az életem és a pályafutásom eddigi legjobb pillanata volt. Annyi vegyes, annyi jó és rossz érzésem volt a szezon során, és ez az eredmény annyira jó volt ezek után. Keményen dolgoztam, és tudtam, hogy ezt kell tennem, és egy ponton a dolgok majd megfelelő kerékvágásba kerülnek” – magyarázta, majd elmondta, külön öröm volt számára, hogy a dobogós helyezéssel a benne kétkedőknek és a kritikusoknak is bizonyított.

„Jó látni, amikor a munka gyümölcsözik. Nagyon jó volt. Miután visszatértem ide, nem mondanám, hogy egy dobogós helyezés megváltoztatott volna emberileg, hogy más lettem volna tőle. Még mindig ugyanaz az ember vagyok, még ugyanaz a feladatom és ugyanúgy állok hozzá. De annak nagyon örültem, hogy bizonyíthattam, hogy a nehézségek után is keményen dolgozom, hogy elérjem a kívánt eredményeket” – zárta gondolatát.

Pierre Gasly (Fotó: XPB)
Borítókép: Pierre Gasly (Fotó: XPB)

További tartalmak