A McLaren is ismertette bemutatója dátumát

A McLaren február 13-án mutatja be 2020-as autóját, a hagyományoknak megfelelően saját technikai központjában. Az időpontot egy szellemes videóban leplezték le pilótájuk, Lando Norris főszereplésével.

Lando Norris (Kép: McLaren)
A mezőnyből harmadikként a McLaren ismertette, mikor leplezi le 2020-as autóját. A csapat egy promóciós videóban ismertette a dátumot, melyben népszerű fiatal versenyzőjük, Lando Norris volt a főszereplő: a csapat dolgozóival egyeztető brit úgy tett, mintha véletlenül ejtette volna el, mikor érezik az új McLaren.

Az MCL35 (hogy ez lesz az autó neve, az már ismert) lesz a harmadik és egyben utolsó McLaren, amit Renault-motor hajt majd, mielőtt a csapat 2021-ben visszatér korábbi partnerének, a Mercedesnek az erőforrásaihoz.

Fotó: XPBAmi a felállást illeti, Norris csapattársa továbbra is Carlos Sainz lesz, akivel a fiatal tehetség 2019-ben nagyon jó párost alkotott. Nemcsak eredményesek dolgoztak együtt, hanem munkakapcsolatuk is jó volt, a jó hangulat pedig idővel az egész csapatra átragadt. Persze a McLaren annak is örülhetett, hogy eredményeik egyre jobbak lettek.

2019-ben ugyanis komoly előrelépést tettek az előző évekhez képest: a szezon felétől egyértelműen dominálták a középmezőnyt és komoly előnnyel szerezték meg a negyedik helyet a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull, azaz a három óriás mögött.

A téli F1-es program:

február 11. – a Ferrari bemutatója (Maranello)

február 12. – a Red Bull bemutatója (nem hivatalos)

február 13. – a McLaren bemutatója (Woking)

február 14. – az Alpha Tauri bemutatója

február 19-21. – az első barcelonai teszt

február 26-28. – a második barcelonai teszt