Kvjat: Én vagyok az élő példa Gasly számára

Danyiil Kvjat úgy érzi, ő az élő bizonyíték a tavalyi szezon során lefokozott csapattárs, Pierre Gasly számára, hogy egy ilyen lépés után is talpra lehet még állni, és bármi megtörténhet még az ember pályafutásában.

Pierre Gasly és Danyiil Kvjat (Fotó: XPB)
Két viszonylag tapasztalt versenyzővel vág neki 2020-nak az immáron Alhpa Tauri néven futó második számú Red Bull alakulat (a csapat 2006 és 2019 között Toro Rossóként volt ismert). Kvjat és Gasly pályafutásában egyébként a Red Bull-támogatottságon és a már meglévő F1-es rutin mellett van még valami közös: mindketten kikerültek már a bikások első számú csapatából.

Az orosz egy év és négy megmérettetés után 2016 elején (a helyét a Toro Rossótól azonnal előléptetett Max Verstappen vette át), a francia pedig 12 futamot követően 2019 nyarán (őt Alexander Albon váltotta, akit szintén a Toro Rossóból léptettek elő).

Kvjat azóta a Red Bull kötelékéből is kikerült egyszer, mielőtt 2019-ben visszahívták a Toro Rossóhoz, és egy viszonylag erős szezonnal elkezdte újraépíteni pályafutását. Ennek kapcsán most kijelentette, ez a legjobb példa csapattársa számára, hogy semmi sincs veszve, csak azért, mert egy ízben elveszítette a Red Bull-ülést.

Danyiil Kvjat (Fotó: XPB)„Szerintem mindenki nagyon tehetséges, aki ennél a csapatnál mutatkozott be” – kezdte az orosz. „Az időzítéssel páran balszerencsések voltak. Ez volt a helyzet az én esetben is a Red Bull-lal. Nem akkor volt a legmegfelelőbb az idő, hogy a csapat versenyzője legyek” – magyarázta.

„Néha van, hogy az időzítés szerencsés számodra, és van, hogy nem. A lényeg az, hogy végig nagyon keményen dolgozz és légy türelmes. És persze jókor kell jó helyen lenned. Én most nem akarok Pierre esetéről beszélni, arról, ami vele történt a Red Bullnál. Ez nem lenne helyes. Most viszont minden rendben van. Rövid ideig volt a Red Bullnál, és itt van előtte az élő példa, hogy minden lehetséges. Még akkor is, ha lefokoznak a Red Bullnál” – hangsúlyozta.

„Nagyon jó, hogy mindketten megkaptuk a második esélyt. Nem akarok túl sokat agyalni a múltbéli eseményeken, vagy a jelenlegi helyzetemen. Ami történt, megtörtént, és úgy történt, ahogy. Hálás vagyok a Red Bullnak. Persze nagyon szigorúak voltak velem, de ugyanakkor nagyon jók is. Remélem, továbbra is erős marad a kapcsolatunk” – zárta gondolatát.

Danyiil Kvjat (Fotó: XPB)