Musorujsag
Élő Eredmények

Brown: Néha elfelejtjük, kikért is versenyzünk…

Brown: Néha elfelejtjük, kikért is versenyzünk…

Fi
A McLaren ügyvezetője szerint nagyon fontos, hogy a Forma–1 tovább nyisson a szurkolók felé, a sportág ugyanis nem létezhetne nélkülük. A szakember szerint a csapatok gyakran elfelejtik, pedig fontos lenne eszükbe vésni, végső soron a rajongóknak, a rajongókért versenyeznek.

Mióta a Liberty Media átvette az F1 kereskedelmi jogait, a sportág több fronton is nyitott a rajongók felé: aktívabban jelen van a közösségi médiában, saját Netflix-sorozatot indított és több bemutatót tart, valamint a helyszíneken is igyekszik színesebb programokkal feldobni a hétvégéket. Persze itt még nem óhajtanak megállni, és a folytatásban további változtatásokat sürgetnek.

A McLaren ügyvezetője a kezdetek óta támogatja ezeket a törekvéseket, és saját csapatán belül is igyekszik tenni azért, hogy a szurkolók még jobban bevonva érezzék magukat. Például az istállót is aktivizálta a közösségi oldalakon, és nekik is volt már saját sorozatuk.

Zak Brown (Fotó: XPB)

Brown szerint a közönség kiszolgálása és megbecsülése azért kulcsfontosságú, mert a rajongók tartják életben az F1-et. „Végső soron minden róluk szól” – kezdte. „Minden velük kezdődik. Ha nincsenek szurkolók a világ minden tájáról, legyen szó régiekről vagy épp újakról, akkor nem lesznek szponzoraid sem, akik fizetnek azért, hogy versenyezz” – magyarázta.

„Azt hiszem, a sportág részvevői sokszor elfelejtik, kikért is csináljuk ezt az egészet. Sokszor hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy saját magunkért, de igazából a szurkolókért tesszük” – folytatta a korábbi marketing-szakember, majd kiemelte, neki természetes, hogy egy csapatot közvetlenebbé, nyitottabbá és szurkolóbarátabbá kell tenni, pont a fenti okok miatt. A McLaren tehát biztosan ezt az utat fogja követni az előttünk álló szezonokban is.

„Ez a sport egyben szórakoztatás is, szóval számomra teljesen természetes, hogy a csapatommal nyitni akarok a szurkolók felé. Tudom, hogy szurkolóként én is nagyon szeretném látni, mi történik az F1-ben, találkozni akarnék a versenyzőkkel és látni, mi folyik a háttérben. Ettől megfosztani a szurkolókat szerintem őrültség. Mi a másik irányba mentünk, amikor elkezdtük a sorozatot, és egyértelműen támogattuk az F1-es sorozat ötletét is. Szerintem szurkolók nélkül nem létezne a sportágunk” – zárta gondolatát.

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak