Musorujsag
Élő Eredmények

Marko: Sainz gyors, de nem egy Verstappen

Marko: Sainz gyors, de nem egy Verstappen

F1i
A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko nem bánja, hogy a bikások elengedték a McLarennél tavaly feltűnően erős évet teljesítő Carlos Sainz kezét, mondván a spanyol ugyan gyors volt, de nem állt Max Verstappen szintjén – és számára ő volt a mérce.

Sainz 2015-ben léphetett föl az F1-be a Toro Rosso versenyzőjeként, újoncévét pedig igen komoly médiafigyelem övezte, hiszen egy másik ígéretes fiatal, Max Verstappen mellett debütált. Kettejük csatája sokszor kiélezett volt, a holland azonban összességében meggyőzőbbnek tűnt és több pontot is gyűjtött, ezért végül őt léptették elő az anyacsapathoz.

A spanyol másfél évig még a Toro Rossónál maradt, majd „kölcsönben” a Renault-nál versenyzett, mielőtt 2018 végén a bikások végleg elengedték a kezét, ő pedig a McLarenhez igazolt. Itt tavaly több kiugró eredménye is volt, miközben stabilan szállította a fontos pontokat.

Helmut Marko (Fotó: XPB)

A Red Bull eközben gyenge teljesítménye miatt visszasorolta Pierre Gaslyt, ezt látva pedig többen fölvetették, jobban jártak volna, ha megtartják Sainzot, és őt viszi fel az első számú csapathoz – ismét Verstappen mellé. Helmut Marko azonban nem bánja, hogy elengedték a spanyolt. „Carlos annak idején egy bizonyos Max Verstappennel került szembe” – kezdte az osztrák.

„2016-ban közülük kellett választanunk. El kellett dönteni, melyiküket támogassuk? Elég sokat töprengtünk ezen. Carlos gyors versenyző, ha nem lenne az, föl sem vettük volna a programunkba, viszont nem egy Verstappen” – jelentette ki határozottan.

Ami Sainzot illeti, biztosra veszi, a versenyző és a Red Bull a lehető legtöbbet hozta ki az együttműködésből, és egyébként is sokat segítettek pályafutásának előrehaladásában. „Azzal is segítettük őt, hogy elengedtük. Ezzel vált lehetővé számára, hogy előbb a Renault-hoz, majd a McLarenhez kerüljön. Jó a kapcsolatunk vele, de akkor, amikor nálunk volt, egy Verstappen is volt a csapatunkban, kettejük között pedig vannak különbségek” – zárta gondolatát.

Max Verstappen és Carlos Sainz (Fotó: XPB)
Borítókép: Carlos Sainz (Fotó: XPB)

További tartalmak