Nem kérdés, hol akarja folytatni Bottas

Nem kérdés, mi az elsődleges célja a tavaly ismét csak egyéves szerződést kapó Valtteri Bottasnak: újra hosszabbítani akar a Mercedesszel! Ami a pilótakeringőt illeti, a finn versenyző rengeteg spekulációra, találgatásra számít 2020-ban.

Valtteri Bottas (Fotó: XPB)
Bottas igazán megszokhatta már, minden szezonban hajtania kell szerződéshosszabbításáért, a Mercedes ugyanis 2017 óta rendre csak egyéves megállapodásokat köt vele. Eddig rendre sikerült meggyőznie főnökeit (a legnagyobb tétje 2019-nek volt, az év előtt ugyanis konkrétan kijelentették, jövője múlik a formajavuláson) – természetesen most is ez a cél számára!

Persze lehetőségekből várhatóan nem lesz hiány, hiszen rengeteg versenyző szerződése 2020 végén jár le, és komolyabb pilótakeringő várható, ő azonban nem szívesen menne el a Mercedestől (ha nem küldik), a csapat ugyanis évek óta legyőzhetetlen, ő pedig jól beépült már.

Valtteri Bottas (Fotó: XPB)„Mint minden versenyző, én is meg fogom vizsgálni az összes lehetőséget” – nyilatkozta. „Az viszont nem kérdés, folytatni akarom-e a csapattal való együttműködést, mert nagyon jól érzem magam itt. Nagyon jól teljesítünk együtt, és rengeteget tanulok. Mióta itt vagyok folyamatosan jobb és jobb versenyzővé válok. Szóval, most itt tartok.”

„Majd látjuk, hogyan kezdődik az új szezon, és milyen elképzelései lesznek a csapatnak a jövőről. Szóval soktényezős a dolog, ezeknek a tényezőknek pedig össze kell állniuk. Persze ezzel együtt nyitva fogom tartani a szemem, és nyitott leszek a jövőt illetően” – magyarázta.

Ami a pilótakeringőt illeti, elmondta, érzése szerint rengeteg pletykát és spekulációt olvashatunk majd a szezon során, hiszen számos hely felszabadul majd. „A nyár elején egészen biztosan sok spekuláció zajlik majd a paddockban. Mindenki jó pozícióba akar kerülni a következő évre, vagy még hosszabb távra. Ez be fog következni, de nem jelent plusz nyomást. Csak a saját dolgaimra, csak a saját munkámra összpontosítok, és arra, hogy jól teljesítsek” – zárta gondolatát.

Valtteri Bottas (Fotó: Mercedes)

Valtteri Bottas (Fotó: Mercedes)