A Ferrari engedélye nélkül ejtőernyőzött Leclerc

Nem volt boldog a Ferrari, amikor megtudta, az őket erről értesíteni „elfelejtő” Charles Leclerc azzal tölti téli szabadságát, hogy repülőgépekből ugrál ki…

Fotó: Charles Leclerc/Instagram
Miközben a Forma–1-es gyárakban már rég beindult a nagyüzem, a versenyzők még hol edzőtáborozással, hol kikapcsolódással töltődnek az új idényre. A Ferrari új csillaga, Charles Leclerc már az előző szezon lezárultával megtalálta a maga szórakozását. A múlt hónapban közösségi oldalán is közzétett pár fotót arról, ahogyan Abu-Dzabiban belekóstolt az ejtőernyőzés élményébe.

Mint azt a múlt hétvégén az Autosport International rendezvény színpadán elárulta, a közzétett képeinek aztán lett is némi visszhangja. Történt ugyanis, hogy az extrém kalandjáról „elfelejtett” szólni munkaadójának, a Ferrarinak, és az olaszok a felvételeket látva nem is voltak túl boldogok…

„Normál esetben követned kell a bevett eljárást, és én szoktam is. Viszont az ejtőernyőzésnél nem tettem meg. Azt mondtam magamnak: amennyiben rosszul sül el, úgysem leszek már itt, hogy számonkérjék… Szóval megpróbáltam, ők pedig kissé csalódottak voltak” – mesélte a monacói.

Több F1-es csapat kínosan ügyel arra, hogy versenyzői még a szezonon kívül se sodorják veszélybe magukat őrült tevékenységekkel. Vannak, akik a szerződésükbe is foglalják a tiltólistát. Mások szabadabbra engedik őket, mert bíznak az ítélőképességükben.

Charles Leclerc (Fotó: XPB)Leclerc a közzétett képe alá még azt írta, a mostani tandemugrása után „az egyedüli ugrás a következő a listán”. Ehhez képest – talán már a Ferrari véleményének ismeretében is – most már azt mondta, nem lesz következő. „Végső soron nem fogom másodszorra is végigcsinálni. Elképesztő volt, de elég volt egyszer is” – jelentette ki.

A száguldás szerelmeseiként az F1-es versenyzőktől nem állnak távol az extrémsportok. Menedzsere egyszer azt mesélte, Michael Schumacher egy egész álló napot képes volt ejtőernyőzéssel tölteni az idénye végén, és még a vele tartó ismerőseit is rá tudta venni, hogy ugorjanak, miközben előzetesen el sem tudták képzelni ezt magukról. Sokan a síelés, a ralizás szerelmesei. Utóbbi kategóriában Robert Kubica, Kimi Räikkönen, mostanság pedig Valtteri Bottas is kipróbálta magát – a Mercedes versenyzője 2019 után idén ismét rajthoz áll az év eleji Arctic Rallyn, amire már javában készül. Lewis Hamilton eközben a motorozás megszállottja, decemberben Valentino Rossi gépét vezette Spanyolországban, mellyel volt is egy kisebb bukása.

Leclerc elárulta, a motorozás és a ralizás az ő fantáziáját is megmozgatja. „Szívesen vezetnék egy MotoGP-masinát, de nem vagyok benne biztos, hogy a Ferrari erre áldását adná. Meg kell kérdeznem őket, de összességében a motorokat is szeretem. Nem hinném, hogy engednék, hogy egy MotoGP-gépre üljek.”

„Ha az egyéb versenyek közül kéne választanom, akkor a ralizást egy nap szívesen kipróbálnám. Teljesen más, mint amihez szoktam, hogy csak körbe-körbe megyek reggeltől estig. Szóval a ralizást izgalmas lenne kipróbálni” – fogalmazott, hozzátéve, az F1 melletti versenyzésen nem gondolkodik, mivel jelenleg a királykategóriás szereplése köti le a figyelmét.