Musorujsag
Élő Eredmények

Íme, az első képek a vietnámi boxépületről

Íme, az első képek a vietnámi boxépületről

Twitter
A Vietnámi Nagydíj szervezői megosztották az első képeket az ország első Forma–1-es futamának áprilisban otthont adó versenypálya boxutcai létesítményéről, melynek építése során a helyi tradíciókból merítettek.

Áprilisban rendezik az első Vietnámi Nagydíjat, a helyszín tehát (ami egy utcai és egy épített versenypálya keveréke lesz) szép lassan elnyeri végső formáját. A szervezők pár hete jelezték, a nyomvonallal már elkészültek, most pedig arról adtak hírt közösségi oldalaikon, hogy a boxutcai létesítmény is készen áll már.

A képeken jól látható, hogy a tervezők (az F1-et 1999 és 2017 között vendégül látó malajziai helyszínhez hasonlóan) a klasszikus helyi építészeti jellegzetességeket vegyítették modern elemekkel egy igen látványos létesítményt létrehozva.

A vietnámi boxépület (Kép: Vietnam GP/Twitter) A vietnámi boxépület (Kép: Vietnam GP/Twitter)

„Ez egy fontos mérföldkő a hanoi pálya fejlesztésében” – jelentette ki a létesítmény elkészültével kapcsolatban a főszervező, Le Ngoc Chi. „Ezzel párhuzamosan egy újabb fontos állomás az ország első Forma–1-es futama felé vezető úton. Az építményt a császári palota és az Irodalom Csillagzata-pavilon ihlette. Reméljük, Hanoi egyik ikonikus épületévé válik majd.”

Ami a folyamatban lévő munkálatokat illeti, a szakember szerint január végéig be kell fejezni őket, majd jöhetnek a végső simítások az első futam előtt. Ami a határidőket illeti, a szervezők többször elmondták, a terveknek megfelelően tudják tartani őket.

„Mivel maga a versenypálya már szinte teljesen készen van, és a lelátók is kezdenek elkészülni, egyre izgatottabbak vagyunk az első vietnámi Forma–1-es futam miatt, ami szintén egyre közelibbnek érződik. Készen állunk, és már nagyon várjuk, hogy minden érdeklődővel találkozzunk Hanoiban” – zárta gondolatát a szervező.

A vietnámi boxépület (Kép: Vietnam GP/Twitter) A vietnámi boxépület (Kép: Vietnam GP/Twitter)
Borítókép: A vietnámi boxépület (Kép: Vietnam GP/Twitter)

További tartalmak