Musorujsag
Élő Eredmények

Ötnél több futamgyőzelmet vár 2020-ban a Red Bull

Ötnél több futamgyőzelmet vár 2020-ban a Red Bull

Motorsport-Total
Tavaly mellélőtt, de idén így is emelte a tétet: Helmut Marko szeretné, ha a Red Bull a 2020-as futamok legalább negyedén nyerni tudna.

Ahogyan egy éve, úgy most is nagy optimizmussal várja az új szezont a Red Bull. A 2019-es nyitányuk végül nem úgy alakult, ahogyan remélték, ennek következtében a bajnoki esélyeiknek is hamar búcsút inthettek. Évükkel ugyanakkor így sem voltak elégedetlenek, hiszen új partnerükkel, a Hondával szépen fejlődtek, három futamot is nyertek, miközben a szezonhajrára egyenlő ellenfelei lettek a Mercedesnek és a Ferrarinak.

Tavaly Helmut Marko tanácsadó volt az istálló fő optimistája. Év elején kijelentette, öt futamgyőzelmet remél a Hondával közös első szezonjukban. Kettővel alulmúlták várakozásait, ám a bajnokság után kiemelte, nem lőtt annyira mellé, mivel gyakorlatilag megvolt az esélyük arra, hogy két további győzelmet arassanak, csak éppen nem voltak elég szerencsések hozzá.

A Motorsport-Totalnak nyilatkozva az osztrák 2020 kapcsán is megfogalmazta elvárásait, és egyértelművé tette, ezúttal nem elégszik meg azzal, ha ötször nyernek. „Szeretnénk a világbajnoki címért küzdeni, és tudjuk, hogy ehhez az elejétől fogva, azaz már a legelső versenytől versenyképes karosszériával kell rendelkeznünk” – állapította meg. „A Honda szép ugrást fog elérni a következő szezonra, és mivel eddig mindent teljesítettek abból, amit ígértek, hisszük, hogy ez meg is fog történni. Mindez azt is jelenti, hogy már nem lesz több kifogás.”

Helmut Marko (Fotó: XPB)

Marko persze tudja, ahhoz, hogy célt érjenek, ezúttal nem engedhetnek meg olyan kisiklásokat, mint az előző években, amikor rendre volt bizonyos problémájuk az autójuk aerodinamikájával, melynek orvoslásához időre volt szükségük. „Egy teljesen komplett és kompakt csomagra lesz szükségünk.”

A legfőbb ellenfelüknek a címvédő Mercedest tekinti, akikről elismeri, a hibridkorszak első éveivel szemben már nem a motorfölényüknek köszönhetik sikerességüket. „Időközben egy rendkívül erős csapatot és egy nagyon jó karosszériát építettek fel.”

2020-as célkitűzésük kapcsán Marko a múlt évi melléfogás után már nem határozta meg, pontosan hány győzelmet vár, ám abban biztos, hogy a bajnoki esélyhez többet kell mondania, mint tavaly. „Abból indulok ki, hogy ötnél többször kell nyernünk.”

Borítókép: Max Verstappen (Fotó: MTI/EPA)

További tartalmak