Musorujsag
Élő Eredmények

Ekkor érkezik a 2020-as F1-es Mercedes!

Ekkor érkezik a 2020-as F1-es Mercedes!

Mercedes
A címvédő bejelentkezett! Az istállók közül ötödikként a Mercedes is kitűzte az autóbemutatója időpontját!

Noha a téli tesztek csak február 19-én rajtolnak Barcelonában, már az azt megelőző napok is mozgalmasan fognak alakulni a Forma–1-ben. Jelen állás szerint úgy fest, a Ferrari indítja az autóbemutatók sorát február 11-én, és az ezt követő egy hétben sorra rántják le a leplet a többi 2020-as masináról.

Pénteken a címvédő Mercedes csapata jelentette be a maga időpontját. Február 14-ét választották a W11-es modell bemutatásához, amellyel sorozatban 7. egyéni és csapatbajnoki címükre pályáznak.

„Nem mondjuk azt, hogy töröljétek a Valentin-napi terveiteket, de talán törölnötök kéne a Valentin-napi terveiteket…” – tréfálkozott közösségi oldalán a csillagos csapat.

Bemutatójukat a hagyományaiknak megfelelően a silverstone-i pályán tartják, ahol szokás szerint egy filmes nap keretében egyből be is járatják az új autót.

A szerelmesek napja az F1 szerelmesei számára már csak ilyen. Tavaly a McLaren mutatta be autóját február 14-én (amit remekül ki is használták a marketingeseik), idén pedig mindjárt két új autót is megcsodálhatunk aznap, hiszen a Mercedes mellett a Toro Rossóból lett Alpha Tauri is ezt a dátumot tűzte ki prezentációjához. A faenzaiak ezúttal igazi leleplezést fognak tartani a Red Bull Salzburg mellett lévő 7-es hangárjában, hiszen most nem csupán az új gépüket, de a névváltás utáni új arculatukat is bemutatják.

A 2020-ban is Lewis Hamiltont és Valtteri Bottast foglalkoztató Mercedes az ötödik csapat, amely hivatalosan bejelentette bemutatójának dátumát. Legutóbb a Renault közölte, hogy február 12-én érkezik az új gépe. Az egyelőre nem hivatalos információ, hogy ugyanezen a napon a Red Bull is megmutatja az RB16-os modelljét.

A téli F1-es program:

február 11. – a Ferrari bemutatója (Maranello)

február 12. – a Renault évnyitója (Párizs)

február 12. – a Red Bull bemutatója (nem hivatalos)

február 13. – a McLaren bemutatója (Woking)

február 14. – az Alpha Tauri bemutatója (Salzburg, Hangar 7)

február 14. – a Mercedes bemutatója (Silverstone)

február 19-21. – az első barcelonai teszt

február 26-28. – a második barcelonai teszt

Borítókép: Mercedes (Fotó: Mercedes)

További tartalmak