Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton: Egy igazi gép leszek idén!

Hamilton: Egy igazi gép leszek idén!

Instagram
Lewis Hamilton boldog, és jelezte a világnak, 2020-ban minden eddiginél magasabb szintre fog lépni.

A rekordok évévé is teheti Lewis Hamilton az idei szezonját. Azt követően, hogy 2019-ben megszerezte a hatodik világbajnoki címét, idén lehetősége nyílik arra, hogy utolérje a hétszeres világbajnok Michael Schumachert az örökrangsor élén. Hogy erre sor kerül-e, ahhoz a Ferrari és a Red Bull versenyzőinek is lesz egy-két szava (legalábbis a tavalyi egyoldalú év után merjük remélni…), egy másik rekord beállítására, sőt megdöntésére viszont szintén reális esélye mutatkozik a britnek. Már csak 7 futamgyőzelem választja el a 91-szer dobogó tetejére lépő Schumachertől, és tekintve, hogy az elmúlt hat szezonja mindegyikében legalább 9 futamot nyert, a csúcsdöntés nem is tűnik oly távolinak.

Egy biztos: Hamiltonon nem fog múlni. Bár még tart a téli szünet, a közösségi oldalán időről időre bejelentkezik a címvédő, és a legutóbbi posztjával jelezte, nem is lehetne boldogabb pillanatnyilag. Egy képet tett közzé, melyen éppen a saját háza egy oszlopát ölelgeti. A mellé írt szöveg egyszerre volt hálaadás Istennek és  hadüzenet az ellenfeleknek.

„Álmomban sem hittem, hogy egyszer egy olyan saját otthonom lesz, mint most. Minden nap köszönetet mondok Istennek, hogy egy olyan családot adott nekem, amely keményen dolgozott, esélyt adva nekem arra, hogy legyen belőlem valaki. Egy olyan otthonom van, amit nagyon szeretek, és ami nagyon sok csodálatos emléket, boldogságot adott nekem, többet, mint amiről úgy gondoltam, hogy megérdemlek. Békében vagyok, amikor itt vagyok, arra összpontosíthatok, hogy felépítsem magam testben és lélekben, és évről évre visszatérhessek” – írta.

Aztán jelezte, nem teszi könnyebbé az ellenfelei dolgát 2020-ban. „Egy igazi gép leszek idén! Magasabb szinten, mint korábban bármikor! Sugározzunk szeretetet és pozitivitást, bármerre megyünk!”

Hamilton a 2019-es szezonját pályafutása eddigi legjobbjának nevezte, de az egyik legnehezebbnek is. Bár bajnoki címvédése kívülről akár sétagaloppnak is tűnhetett, kiemelte, Niki Lauda halála, valamint a Ferrari és a Red Bull év második felében látott feljavulása komoly erőpróbát jelentettek számukra, akárcsak év elején a nehézkesen alakuló téli tesztek, melyek után nem is hitték, hogy dominálhatják az idény első felét.

A múlt évet rekordpontszámmal, 11 futamgyőzelemmel zárta, és már a két nagydíjjal a vége előtt bebiztosította bajnoki elsőségét csapattársával, Valtteri Bottasszal szemben.

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak