Musorujsag
Élő Eredmények

Két nagydíjon is külön lelátót kap Leclerc

Két nagydíjon is külön lelátót kap Leclerc

Charles Leclerc
Két 2020-as versenyen is a róla elnevezett lelátón ülve szoríthatnak szurkolói Charles Leclerc sikeréért.

Az utóbbi években egyre inkább elterjedt, hogy egyes nagydíjhétvégéken a nagy szurkolóbázissal rendelkező és/vagy hazai F1-es versenyzőknek a szervezők külön lelátókat különítenek el. Az egyik legnépszerűbbnek számító Max Verstappen már számos országban kapott saját tribünt, de többek között Robert Kubica és Lance Stroll szurkolói is válthattak jegyet a róluk elnevezett részre. Most hozzájuk csatlakozik a mindössze harmadik F1-es idényére készülő Charles Leclerc.

A Ferrari ifjú csillaga közösségi oldalán jelezte, 2020-ban két pályán is külön lelátót fog kapni, majd később azt is megerősítette, hogy a két „hazai” versenyéről van szó: Monacóról és Franciaországról.

„Rendkívül boldogan tudatom, hogy mostantól lehetőségetek lesz rá, hogy a saját lelátómról buzdítsatok engem két különböző nagydíjon” – adta hírül a kétszeres futamgyőztes monacói.

Szülőföldjén, Monacóban május 21-e és 24-e között rendezik a 2020-as nagydíjat, míg Franciaországban június 26-a és 28-a között vendégeskedik a mezőny.

A Leclerc-tribünre jegyet váltók abban is reménykedhetnek, hogy elnyerik kedvencük aláírt relikviáit: a szervezők több ajándéktárgyat is kisorsolnak majd közöttük. Némi kárpótlást nyújtva a „mindössze” 550 eurós jegyekért…

Borítókép: Charles Leclerc (Fotó: XPB)

További tartalmak