Musorujsag
Élő Eredmények

Norris: Ha nem lettünk volna jóban, nem jött volna össze a 4. hely

Norris: Ha nem lettünk volna jóban, nem jött volna össze a 4. hely

Crash
Főnökeihez hasonlóan a McLaren ifjú titánja, Lando Norris sem győzi hangsúlyozni, az egész istálló profitál abból, hogy a megszokottnál jobb munkakapcsolatot ápol tapasztaltabb csapattársával, Carlos Sainzcal.

A wokingiak teljesen új pilótapárossal vágtak neki 2019-nek, döntésük helyességét pedig már az első futamok igazolták, Sainz és Norris kettőse ugyanis nemcsak eredményes volt, hanem rövid idő alatt remek hangulatot is teremtett az istállón belül. A vezetőség többször elmondta, ez is fontos volt tavalyi fejlődésük szempontjából, a pilóták motiváltsága és lelkesedése ugyanis mindenkire átragadt.

Természetesen maguk a pilóták is tisztában vannak ezzel: Norris nemrég hosszabban beszélt arról, mennyire fontosnak tartja, hogy jól kijön csapattársával, így ugyanis a közös munka is sokkal könnyebb, és tanulása szempontjából sem utolsó, hogy a rutinosabb márkatárs örömmel segít neki.

Lando Norris vasárnap sisakjára is felkerült teljesítménymérnökétől, Andrew Jarvistől búcsúzik (Fotó: XPB)

„Mindig mindenki azt vallja, hogy mivel csapattársak vagytok, állandóan szemben álltok egymással és igazi riválisok vagyok” – kezdte. „Én viszont azt akarom mondani, hogy ha a hosszabb távú célokat nézzük, vagyis azt, hogy idővel versenyeket és bajnokságokat akarunk nyerni, akkor mindenkinek sokkal jobb, ha megfelelően együtt tudunk dolgozni. A csapatunk nem lett volna negyedik a bajnokságban, ha nem jövünk ki olyan jól” – tette hozzá.

„Az elért eredmények nagy része annak köszönhető, hogy jól együtt tudtunk működni, hogy igyekeztünk segíteni egymást, hogy ezzel a csapatot is segítsük. Ha ellenfélként tekintettünk volna egymásra, akkor nem lett volna meg ez a negyedik hely a bajnokságban, és nem lennénk ilyen jó helyzetben, mint vagyunk” – magyarázta.

Hogy mit hoz a jövő azt természetesen ő sem merte megjósolni, kiélezettebb helyzetben ugyanis változhat a jelenlegi kapcsolat, ám reméli, a folytatásban is marad a jó, baráti hangulat. „Most ennek az egésznek csak és kizárólag pozitív hozadékai vannak. Nagyon remélem, hogy minden így folytatódik tovább. Az év elején azt mondtam, élvezni is akarom a versenyzést, és ő is így volt vele. Most először tudta szerintem két versenyző ezt bizonyítani is, és szerintem ezért is tudtunk ennyire jó együttműködni” – zárta gondolatát.

Lando Norris és Carlos Sainz (Fotó: XPB)
Borítókép: Lando Norris és Carlos Sainz (Fotó: XPB)

További tartalmak